Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN

Arsenalvinst ger 2,05

En poäng skiljer lagen åt i ligan till Boca’s favör. Självklart är det en besvikelse för den enorma supporterskaran Boca har bakom sig att laget ligger så pass långt ifrån toppen av tabellen. Boca behöver slå lag som Arsenal för att klättra.

På Estadio Julio Humberto tar Arsenal de Sarandí emot det av omvärlden mest uppmärksammade Argentinska klubblaget, Boca Juniors. Denna gång får Boca dock klara sig utan större delen utav sina många fans samt La Doce (Den tolfte spelare), lagets ökända och fanatiska supporterfalang då det är bortaplan som gäller.

Visserligen kommer 15 av tabellens 20 lag ifrån Buenos Aires men trots detta är supportrarna inte alltid pigga på att följa sina hjältar till bortamöten, särskilt när TV-rättigheterna till ligans matcher köpts upp av staten och matcherna således når ut till gemene mans TV-apparat.

För Boca gäller följande förutsättningar: unge David Achucarro gör debut och tar plats i backlinjen då laget saknar två försvarare i Julio Cáceres och Claudio Morel Rodríguez som båda spelar landslagsfotboll med sitt Paragauy. Gabriel Paletta, Guillermo Marino och Sebastián Battaglia är skadade samtidigt som superstjärnan och den mest namnkunnige för oss européer, Román Riquelme, omsvärmas av (förmodligen falska) transferrykten och uppges inte starta.

Arsenal har ett ungt anfall med spets i Franco Jara och ett rutinerat försvar och det finns goda möjligheter att störa Boca. I senaste mötet på La Bombonera kunde de inte betvinga hemmalaget och det blev förlust med 2-1.

Revanschoddset till 2.05 på Arsenal, DNB, känns intressant och vi går emot Boca. Säg inget till La Doce…

Publicerad 2009-11-13 kl 16:09
Annons
Annons
Annons