POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

Ekwall synar EM-stjärnorna – i kväll Lagerbäck

Idag sänds andra programmet i "Ekwall synar: EM stjärnorna", TV4Sport kl 22:00.
Kvällens gäst är ingen mindre än förbundskaptenen Lasse Lagerbäck.
- Det kändes bra att Lagerbäck var avslappnad och inte satt på helspänn med taggarna utåt, som man ibland upplever att han gör i andra sammanhang med media, säger Patrick Ekwall.

Programmet inleds med att vi får se bilder på Lagerbäck - som fotbollsspelare. Bilden är från 1973 och det är inte så lätt att känna igen Lagerbäck.

- Han var lite yngre och, som han själv påpekade, lite lättare. Det visade sig att "stjärnan" på bilden från Gimonäs CK var Hanna Ljungbergs farsa, det tyckte jag var lite roligt, berättar Patrick

Men mest handlade det förstås om landslaget och det utsatta jobbet som förbundskapten. Lagerbäck avslöjar då att Magnus Hedman mer eller mindre kan ha räddat Lageräck och Tommy Söderberg från att ha fått sparken.

I VM-kvalet på hösten 2000 åkte ett hudflängt landslag till Bratislava för att möta Slovakien och många ville se förbundskaptenernas avgång efter ett misslyckat mästerskap och en mindre bra insats hemma mot Turkiet.

- Så nära har vi nog aldrig varit att få sparken, säger Lagerbäck.

Slovakien var mycket bättre än Sverige och målvakten Magnus Hedman räddade en poäng till Lagerbäck och Co (0-0), sen lossnade det för svenskarna som ju tog sig hela vägen till VM-slutspelet i Japan.

- Jag ville gärna ha svar på frågorna om vad som hände med Zetterberg i landslaget och varför det inte gick att putta in Sebastian Larsson när man leder mot Liechtenstein, och jag tycker att Lagerbäck svarade väldigt ärligt på frågorna, säger Patrick Ekwall.

"Ekwall synar: EM-stjärnorna", ikväll med förbundskptenen Lasse Lagerbäck, TV4Sport kl 22:00.
Sänds även: 22/5 kl 18:30, 24/5 kl 19:30, 3/6 kl 00:00 och 6/6 kl 17:00.

Publicerad 2008-05-21 kl 12:51
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå