POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

Knallhårt om allsvenska platser: ''Fortsätta vara jämnt''

Mitt i värsta EM-hysterin rullar rekordjämna superettan vidare. Bara två poäng skiljer ettan Assyriska från femman Åtvidaberg.

- Jag tror det kommer fortsätta vara jämnt i toppen. Så det känns svårt att säga vilka lag som kommer gå upp. Lagen är relativt jämna och det fanns inga som var hundra procent favoriter innan säsongen, säger Landskronas tränare Anders Linderoth till FotbollDirekt.com.

- Det är jämnare än förra året. Samtidigt tror jag att det kommer dela upp sig längre fram och fem-sex lag kommer att gå ifrån, förutspår Assyriskas tränare Michael Borgqvist.

I nuläget toppar Assyriska serien med 15 poäng. Bakom skuggar BK Häcken, Landskrona, Mjällby och Örgryte. Samtliga har 14 och Häcken har en match mindre spelad. Att nykomlingen leder serien är en knall.

- Jag vet vad vi har och vad vi kan prestera. Det man inte har koll på innan är var man har de andra lagen. Jag tror att vi har möjlighet att hamna topp fem eller sex. Samtidigt har vi inte mött Landskrona, Örgryte och Häcken än, resonerar Borgqvist.

Landskrona fick en lysande start på säsongen med fyra raka segrar. Efter det har skåningarna spelat tre matcher utan vinst. Senast blev det årets första förlust när Örgryte åkte från Landskrona med tre poäng efter att ha vunnit med 2-1.

- Det var kanske den bästa matchen vi har gjort i år och ändå förlorade vi. Det var surt. I början spelade vi inte speciellt bra, men då vann vi. Nu har vi börjat spela bättre, men då har vi inte vunnit, säger Linderoth.

Sedan Landskrona trillade ur allsvenskan 2005 har skåningarna ständigt varit tippade att gå upp. Den här säsongen har de undgått favoritskapet och med nye tränaren Anders Linderoth har laget fått en nytändning.

- Jag tycker att vi har en bra mix av unga och äldre spelare. Nu har vi viktiga matcher mot Åtvidaberg, Degerfors och Mjällby inom en vecka. Så nu gäller det att vi repar oss efter förlusten, säger Linderoth.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-27 kl 15:00
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå