POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FOTBOLLSKANALEN
11å

Sent samtal ordnade ''Henke'' till EM: ''Ringde han igår''

Henrik Larsson har funnits med i diskussionerna kring en EM-medverkan. Få vågade dock tro på att det kunde bli verklighet, men det hela blev en realitet först igår när Lagerbäck kontaktade Larsson.

- ''Vad säger du om att bli uttagen till EM?''

Ungefär så kan förbundskaptenen Lasse Lagerbäcks fråga ha lydigt när han under eftermiddagen igår slog en signal till Henrik Larsson, med hopp om ett positivt svar angående hans medverkan i EM-truppen.

- Jag hade varit och spelat golf och såg att Lasse hade ringt, berättar Larsson efter offentliggörandet.

- Han såg ut att må väldigt bra och jag antog att han skulle vara sugen. Men jag visste ju inte vad svaret skulle bli när jag ringde, sa förbundskaptenen Lasse Lagerbäck.

''Henkes'' svar på frågan blev ett preliminärt ja då han först skulle kolla upp en del saker.
- Första samtalet tog cirka tio minuter. Sedan ringde han upp någon timme senare och sa ett definitivt ja. Självklart var det oerhört positivt.

Inte sedan VM-slutspelet i Tyskland för två år sedan har Larsson haft den svenska landslagströjan på. Lagerbäck berättar om när tankarna väcktes på en comeback för anfallarens del.
- Det tog väl fart i höstas när Helsingborg spelade i Uefa cupen och Larsson gjorde det väldigt bra. Men samtalet igår var det första jag pratade med honom det här året.

Anledningen till varför så sen kontakt togs var enkel enligt förbundskaptenen.
- För att slippa störa ''Henke'' när allsvenskan fortfarande pågick. Vi ville vänta tills matcherna var färdigspelade.

För Larsson innebär sommarens EM-slutspel att han därmed kommer upp i totalt sex mästerskap i karriären, något han är ensam om i den svenska fotbollshistorien.
- Sånt bryr jag mig inte om. Det handlar om vad vi kan prestera under mästerskapet och vi har ett bra lag, menar Larsson och berättar varför comebacken blev ett faktum.

- Suget har återfunnit sig och ska jag vara ärlig hade jag inte räknat med att spela så här länge i karriären. Men nu ska jag vara med så länge jag håller.

Därmed innebär det att Larssons återkomst inte är någon engångsföreteelse enbart för EM. Tanken är att landslagskarriären ska fortsätta även under höstens VM-kval. Men så långt fram som till VM 2010 vill inte Larsson blicka.
- Jag ger ingen garanti för att jag finns med då. Jag älskar att spela fotboll och ju större matcherna är ju roligare är det.

En som det därmed blev ''nej tack'' ifrån var Elfsborgs mittback Teddy Lucic. Även han kontaktades sent, men hans besked till förbundskaptenerna kvarstod.
- Han var smickrad över vårt intresse men ville ändå hålla fast vid sitt nej. Det är bara att respektera Teddys beslut, säger Lagerbäck.

Anders Svensson
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-14 kl 17:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå