Svensk succéhelg i Europa - Källström ordnade ligaguld

Fotbollskanalen

Svenskarna har hittat EM-formen. Kim Källström förde igår sitt Lyon till franskt ligaguld. Samtidigt ordnade Markus Rosenberg Champions League-plats åt Werder Bremen. Johan Elmanders Toulouse räddade sig kvar i franska Ligue 1.

Inför helgens omgång behövde Kim Källströms Lyon ta en poäng mot Auxerre för att säkra ligasegern. Efter en stark första halvlek kunde svensken nicka in 3-0 till det franska storlaget i början av andra halvleken och därmed döda matchen. I och med resultatet, som till slut skrevs till 3-1, tog Lyon sitt sjunde raka guld i ligan.

Också Markus Rosenberg hade en bra helg. Hans mål mot Bayer Leverkusen blev matchens enda. Det innebär att Werder Bremen nästa år spelar i Champions League. Målet var Rosenbergs 14:e i ligan, vilket placerar honom på en fjärdeplats i skytteligan.

Johan Elmanders lag Toulouse klarade kontraktet till franska förstaligan tack vare segern mot Valenciennes. Även Paris SG vann i sista omgången. Det innebär att bottenkonkurrenten Lens får respass ut ur Ligue 1, trots oavgjort mot Bordeaux.

Zlatan Ibrahimovich börjar idag på bänken när hans Inter möter Parma i den sista och avgörande omgången av italienska Serie A.

Publicerad 2008-05-18 kl 11:07