POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FOTBOLLSKANALEN
10å

Tufft för U21 - Motståndarna har sex överåriga spelare

Frankrike, Portugal och de regerande Europamästarna Holland är tre av Europas fyra bästa lag. Dessutom kommer de till Skåne med sex överåriga spelare. Sveriges U21-landslag har en tuff uppgift framför sig.

- Just de tre länderna, plus Spanien, producerar mest toppspelare till de stora ligorna. Det blir bra och tuffa matcher. Dessutom kommer de ha med sex överåriga spelare för att förbereda sig inför OS i Peking. Själva har vi inte något sådant att ta hänsyn till, berättar förbundskaptenen Jörgen Lennartsson för FotbollDirekt.com.

Om ett år står Sverige arrangör till EM-slutspelet för U21-landslag. Sverige är direktkvalificerade till mästerskapet och håller som bäst på att ladda inför mästerskapet. Truppen består av spelare som är födda mellan 1986 och 1988. När EM spelas kommer vissa landslagsmedlemmar att vara 23 år, men de kommer ändå att få vara med eftersom de var 21 när kvalet inleddes. Till fyrnationsturneringen i Skåne har förbundskaptenerna ställt över spelare födda 1989 som samtidigt har viktiga kvalmatcher i U19-landslaget.

- I den kullen finns exempelvis Joel Ekstrand och Andreas Landgren i Helsingborg. Samt Albin Ekdahl och Ken Fagerberg. Från och med hösten kommer 89:orna också vara aktuella, säger förbundskaptenen.

Groningens anfallare Marcus Berg ratades ur Lars Lagerbäcks EM-trupp. Här finns anfallaren i alla fall med.

- Marcus räknar vi som en viktig spelare till EM. Nu kommer han att vara med oss i turneringen och det är viktigt för U21-landslaget. Givetvis vill vi att våra spelare ska komma med i A-landslaget, men när det inte blev så är det positivt för oss.

Den enda debutanten i truppen till fyrnationsturneringen är Guillermo Molins. Enligt Jörgen Lennartsson kommer landslaget nu att börja knyta ihop säcken inför EM.
- Han är den enda nya spelare. Vi har gett många spelare chansen under en tid, men nu kommer det att bli mindre och mindre debutanter, berättar han.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.com

Publicerad 2008-05-14 kl 17:41
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå