Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Deschamps kontrakt kvarstår

Frankrike

L’Equipe uppgav att Didier Deschamps kontrakt kunde skrivas om.
Men efter ett krismöte på onsdagen får förbundskaptenen förlängt avtal till 2026, enligt RMC Sport.

4:54
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från VM-finalen mellan Frankrike och Argentina i spelaren ovan.

Det knakar rejält i fogarna i det franska fotbollsförbundet.

81-årige förbundsordförande Noël Le Graët är i blåsväder på grund sina uttalanden om Zinedine Zidane och dessutom anklagas han för sexuella trakasserier. På onsdagen trädde han tillbaka.

Tidigare på onsdagen kallade Le Graët till ett extrainsatt krismöte med förbundets verkställande kommitté (Comex). Enligt L’Equipe fanns det en risk för att det nya kontraktet med Deschamps skulle luckras upp och skrivas om.

Anledningen ska ha varit att Le Graët gick bakom ryggen på hela förbundet och på eget bevåg gav Deschamps en förlängning till sommaren 2026. 81-åringen ska till exempel inte gett något besked om förbundskaptenens nya avtal på ett möte dagen innan det blev officiellt.

Annons

Enligt L’Equipe ville den verkställande kommittén ha kvar Deschamps vid förbundskaptensrodret, men kunna avsluta samarbetet år 2024, vilket är samma år som Le Graëts mandatperiod löper ut.

Men efter krismötet rapporterar RMC Sport att Deschamps kontrakt till 2026 är giltligt och han kommer därmed leda landslaget över VM samma år. 

Publicerad 2023-01-11 kl 15:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto