Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Franska stjärnor vägrar spel i landslaget - sägs vara på grund av förbundskaptenen

Frankrike

Det stormar kring Frankrikes damlandslag. 
Nu vägrar tre stjärnor, däribland Wendie Renard, spel i landslaget. 
"En sorglig, men nödvändig dag", skriver Renard på Instagram. 

Foto: TT.

Wendie Renard och Corinne Diacre.

Frankrike har ett av världens bästa landslag på damsidan, och gick i fjol till semifinal i EM i England. Inför årets VM i Australien och Nya Zeeland stormar det kring landslaget.

Under fredagen går en av landslagets klarast lysande stjärnor senaste åren - Wendie Renard - ut med att hon slutar i landslaget. I varje fall tillfälligt. 

Renard meddelar sitt beslut på Instagram, och menar att hon inte kan stå bakom det "nuvarande systemet" i landslaget. 

"Jag har försvarat den röd-vit-blåa tröjan 142 gånger med passion, respekt, engagemang och professionalitet. Jag älskar Frankrike mer än något annat och jag är långt ifrån perfekt, men jag kan inte längre stå bakom det nuvarande systemet, som är långt ifrån de krav som krävs på högsta nivå", skriver hon på Instagram. 

Annons

"Det är en sorglig, men nödvändig dag, och det är med ett tungt hjärta som jag ger er det här meddelandet med information om att jag tar ett steg tillbaka från det franska landslaget. Jag kommer tyvärr inte spela VM under sådana här villkor. Mitt ansikte kan dölja smärtan, men mitt hjärta gör ont, och jag vill inte att det gör ont längre", skriver hon vidare. 

Efter Renards besked går även PSG-stjärnorna Marie-Antoinette Katoto och Kadidiatou Diani ut, via sina sociala medier, med att de pausar sina landslagskarriärer på obestämd tid.

"Jag fattar beslutet att lägga min internationella karriär på is till nödvändiga förändringar genomförs", skriver Katoto på Twitter. 

"Jag avbryter mina internationella åtaganden för att fokusera på min klubblagskarriär. Om nödvändiga, djupgående åtgärder äntligen kommer, så kommer jag att återvända till den trefärgade tröjans tjänst", skriver Diani på Instagram. 

Annons

Enligt RMC Sport är stjärnorna kritiska till förbundskaptenen Corinne Diacre och hennes stab, som lett landslaget sedan 2017. Diacre uppges även hänga löst som förbundskapten, bland annat med anledning av brist på stora framgångar och udda laguttagningar. 

Publicerad 2023-02-24 kl 18:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto