Jätteskrällen: Johanssons Rennes cupmästare efter straffdrama mot PSG

Sverige (herr)

Röda kort, förlängning och straffdrama.
Till slut lyckades Rennes dra det längsta strået och vinna den franska cupfinalen mot PSG.

PSG hade problem med Jakob Johanssons Rennes i den franska cupfinalen - detta trots att det franska huvudstadslaget fick en drömstart på matchen. Dani Alves stod för ett klassmål fram till 1-0 och efter 21 minuter hade även Neymar chippat in 2-0. Skulle det rinna i väg? Icke.

Precis före halvtid reducerade Rennes efter att Presnel Kimpembe skickat bollen i eget mål. I den andra halvleken kvitterade också Rennes genom Edson Mexer. Ställningen var också 2-2 efter 90 minuter - det skulle krävas minst förlängning för att skilja lagen åt.

På övertid hade Kylian Mbappé ett skott i stolpen, men det är nog inte det som han kommer att bli ihågkommen för i cupfinalen. I den 118:e minuten gick stjärnan in med dobbarna före i en duell och fick syna det röda kortet. Matchen gick senare till straffar efter att ställningen varit 2-2 även efter 120 minuter.

På straffläggningen ställdes allting på spets och båda lagen var iskalla under de första fem omgångarna - alla satt bakom Alphonse Areola i PSG respektive Tomas Koubek i Rennes- målet.

Till slut brände PSG:s Christopher Nkunku en straff högt, högt över och dessförinnan hade Rennes satt sin straff. Det innebar att Rennes och Jakob Johansson, som satt 90 minuter på bänken, var fransk cupmästare.