Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Kiese Thelins situation är ohållbar"

Ligue 1

Isaac Kiese Thelin sitter i frysboxen i Bordeaux och en flytt ser allt mer aktuell ut.
- Situationen är ohållbar, säger franske journalisten Frédéric Laharie till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Succé i Malmö FF under hösten 2014 och sedan såld för omkring 40 miljoner kronor till franska Bordeaux. Men därefter har det gått tungt för Isaac Kiese Thelin. I alla fall i klubblagssammanhang.

U21-hjälten från EM i Tjeckien sommaren 2015 spelade 15 matcher i Ligue 1 under våren förra året, men gjorde bara ett mål och tålamodet från Bordeaux har minskat med tiden.

Under hösten har Kiese Thelin bara startat i två ligamatcher och han har gjort tre matcher i reservlaget i fjärdedivisionen.

I helgen såg dock svensken ut att få en chans att ta sig ur frysboxen när Bordeaux ställdes mot tredjeligalaget Fréjus St-Raphaël i cupen. Men då spelade inte anfallaren.

Annons
- Den officiella förklaringen till det var att han var sjuk, berättar journalisten Frédéric Laharie, som jobbar för tidningen Sud Ouest och följer Bordeaux nära.

- Jag menar att Isaacs situation i Bordeaux är ohållbar just nu. Han har inte funnits i tränaren Willy Sagnols planer under en tid den här säsongen, även om Sagnol fortsätter att tycka att Isaac är en bra spelare.

Kiese Thelin har dock imponerat på Bordeaux med sin attityd.
- Den allmänna åsikten om Isaac bland lagkamraterna i omklädningsrummet är att han är en bra kille och han uppskattas för sin mentalitet på planen. Förra säsongen gjorde han bara ett mål, men han jobbade väldigt mycket för laget och han hjälpte Diego Rolan att göra 15 mål.

Förra säsongen spelade Bordeaux med två anfallare.
- Det är annorlunda den här säsongen. Bordeaux spelar mestadels med ett 4-3-3- eller 4-2-3-1-system och det finns inte alltid plats för Isaac.

Annons

En som har gått före Kiese Thelin är den 20-årige fransmannen Enzo Crivelli, som gjort tre mål och fyra assist på 14 ligamatcher den här säsongen.
- Enzo har varit mer effektiv än Isaac, så enkelt är det.

- Det är uppenbart att det är en svår situation för Isaac. Willy Sagnol har erkänt att Isaac är irriterad över att han inte får spela.

Vad är den allmänna bilden av Isaacs tid i Bordeaux?
- För klubben och supportrarna är Isaac en flopp. Han är kanske för ung för att spela i Frankrike. Kanske har han inte fått tillräckligt med förtroende av tränaren, vars beslut ibland har ifrågasatts. Men Bordeaux är inte i en bra situation i ligan och laget är under press. Sagnol har inte utrymme att ge Isaac speltid.

Så vad händer med Kiese Thelin nu? Nyligen uppgav France Football att Bordeaux vill låna ut svensken.

Annons
- Om det är aktuellt med en försäljning eller ett lån? Jag vet inte. Men Bordeauxs president Jean-Louis Triaud berättade för mig i dagarna att Isaac inte har bett om att få lämna och att klubben känner att både Isaac och klubben behöver ha tålamod. Presidenten sa: "Han kommer få spela", avslutar Frédéric Laharie.

Bordeaux möter Montpellier i Ligue 1 under lördagen.

Publicerad 2016-01-08 kl 16:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto