POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FRANKRIKE

Landslagets lugnande besked: "Zlatan snart skadefri"

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic är på bättringsvägen.

Redan om några dagar kan han vara fullt frisk.

- Det går åt rätt håll, säger landslagets sjukgymnast Richard Dahan till fotbollskanalen.se.

Den svenske landslagskaptenen missade ju först mötet med Brasilien på Råsunda – och sedan lämnade han även återbud till Paris Saint Germains kryssmatch mot Ajaccio i Ligue 1. Enligt tidningen Le Parisien befarar PSG-ledningen att Ibrahimovic även tvingas stå över mot Bordeaux nästa söndag – men fotbollskanalen.se kan nu ge lugnande besked.

Richard Dahan som skötte Zlatans rehabiliteringsträning under landslagssamlingen uttrycker sig ogärna i termer av tid – men berättar samtidigt att skadeläget ljusnar allt mer för 30-åringen.

- Jag har pratat med fystränaren i PSG och rapporterat hur vi arbetade med skadan under landslagssamlingen. Sedan har jag bara hört att det gått framåt, men att läget var lite ovisst inför den gångna helgen, säger Dahan.

Han förklarar att Zlatan fått en liten blödning i vristen till följd av smällen han tilldelades mot ankeln när skadan uppstod. Att ge någon exakt diagnos i form av tid är omöjligt – men så fort smärtan lagt sig, svullnaden gått ned och funktionen återvänt är det helt riskfritt att trappa upp intensiteten på fotbollsplanen.

- Sådant kan förändras på bara några dagar. Det kan absolut gå snabbt, säger Dahan.

Vissa gånger har Zlatan Ibrahimovic flugit till Sverige för att återhämta sig. Är det aktuellt nu?

- Nej, det är det inte. Då handlar det snarare om längre rehabiliteringsperioder eller i samband med landslagssamlingar och så. Nu är det klubblaget som sköter detta, och det gör de säkerligen på absolut bästa sätt.

PSG-managern Carlo Ancelotti har tidigare deklarerat att man inte tänker chansa med Ibrahimovic och att han enbart spelar om han är 100 procent kurant.

Publicerad 2012-08-20 kl 12:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå