POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FRANKRIKE

Marseille vägrar spela på sin arena - kan flytta till ny stad

Foto: AP

Marseille

Det blir aldrig en lugn stund i Olympique de Marseille, klubben som växlar mellan kaos och succé. Klubben vägrar att acceptera stadens förslag på hyra, och kan spela sina hemmamatcher i en annan stad i höst. 

Olympique de Marseille har fått notan från staden: om de vill stanna kvar på Stade Vélodrome, som blivit renoverad under de senaste åren, så måste de betala minst 75 miljoner kronor årligen enligt RMC Sport. Siffran höjs under åren som klubben spelar i Champions League. Den tidigare hyran låg på knappt 15 miljoner kronor, och 75 miljoner kronor skulle göra det till Frankrikes högsta arenahyra.

Trots att arenan snart står färdig så vägrar Olympique de Marseille att spela där under de nuvarande kraven. Istället letar de efter andra alternativ. Nice har förkastat ett erbjudande om att dubblera på Allianz Riviera, och andra alternativ enligt L'Équipe är arenor i Montpellier, Grenoble, Lyon, och Nîmes. Till och med Stade de France i Paris var ett alternativ som nu har strukits.

Stade Vélodromes renovering kostade staden nästan 1,4 miljarder kronor, och är en av huvudarenorna under EM 2016. Arenakapaciteten är nu 67 000, och det har även lagts mycket fokus på de 7000 VIP-platserna. De har även lagt nytt tak och förbättrat utsidan, så att arenan nu är femstjärnig. Renoveringen ska vara klar i mitten av augusti enligt 20 Minutes. 

Publicerad 2014-07-07 kl 16:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå