Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Kadewere flyttar till Lyon – miljonregn väntar Djurgården

Ligue 2

Tino Kadewere är klar för Lyon, meddelar hans klubb Le Havre.
Prislappen ligger på 15 miljoner euro, enligt RMC Sport.
Det innebär att Djurgården kan vänta sig ersättning i 13-miljonersklassen tack vare en vidareförsäljningsklausul.

Foto: Bildbyrån

Ex-Djurgårdaren Tino Kadewere har den senaste tiden dragit till sig intresse från franska storklubben Lyon. Anfallaren lämnade Djurgården för Le Havre, i franska andradivisionen, sommaren 2018 till en prislapp på 20 miljoner kronor och har gjort succé med 17 fullträffar på 19 matcher under säsongen.

Nu har anfallaren efter en tids spekulationer gjort klart med en flytt till storklubben Lyon, något som bekräftas av Le Havre. Enligt RMC Sport ligger övergångssumman på 15 miljoner euro, cirka 158 miljoner kronor, inklusive bonusar för anfallaren. Le Havre meddelar också att Kadewere kommer att stanna i klubben säsongen ut på lån, för att sedan ansluta till Lyon till sommaren.

Annons

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftade i december i fjol för Aftonbladet att Djurgården har en vidareförsäljningsklausul från förhandlingen med Le Havre 2018.

– Det är inte självklart när man säljer fotbollsspelare utomlands men vi har en bra del i nästa affär. Jag vet vad de (Le Havre) tackade nej till i somras. För oss kommer det här bli den största transfern med en före detta Djurgårdsspelare inblandad i klubbens historia, sa Andersson till tidningen.

Expressen har tidigare uppgett att klausulen ligger på tio procent av summan som överstiger 25 miljoner kronor. Det skulle innebära att Djurgården kan förvänta sig en summa i regionen av 13 miljoner kronor för övergången, räknat på att RMC Sports prislapp på 15 miljoner euro.

Publicerad 2020-01-22 kl 20:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto