Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Marcelino lämnar efter sju matcher

Ligue 1

Marcelino tog över Marseille i somras.
Redan nu avgår han tillsammans med hela sin stab efter påtryckningar från fans.
"Vi är extremt besvikna", skriver klubben i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån.

I somras tog den välmeriterade Marcelino över huvudansvaret för Marseille. Men efter en knackig inledning på säsongen har han gjort sitt i klubben.

Marseille meddelar på sin hemsida att 58-åringen och hela tränarstaben avgår efter blott sju spelade tävlingsmatcher, varav fem i ligan.

"Vi i klubben är extremt besvikna över att tränaren och ledarteamet, som anslöt den 23 juni, lämnar på grund av icke-sportsliga skäl", skriver Marseille i ett uttalande.

Upprinnelsen till uppbrottet är att flera Marseille-supportrar riktade skarp kritik mot Marcelinos spelidé, vilken de upplevde som alldeles för defensiv. Tidigare i veckan hade därför flera olika supportergrupperingar ett "extremt spänt" möte med klubbens ledning.

Annons

Enligt RMC Sport satte supportrarna press på klubbledarna att ändra riktning, och mötet tog större proportioner än tänkt. Något som Marcelino inte kunde acceptera, då han tolkat en del av det som framfördes som hot, enligt sajten.

Jacques Abardonado, 45, kommer att ta över som interimtränare och även franske ikonen Jean-Pierre Papin finns med runt staben på resan till Europa League-mötet med Ajax på torsdag, enligt RMC.

Även Pablo Longoria, sportchef i klubben, uppges vara på väg bort och ett upprop på höjdarens avgång har gjorts med namnlista på runt 30 000 personer.

Publicerad 2023-09-20 kl 15:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto