Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Oväntade beskedet: Stormålvakt avslutar karriären

Kanada

Stephanie Labbé, 35, avslutar karriären.
Det meddelar den tidigare Rosengård-målvakten på sociala medier. 

Foto: Bildbyrån.

Stephanie Labbé har bland annat representerat Rosengård och tagit guld i OS efter att ha stått i vägen för det svenska damlandslaget. Nu blir det däremot inga mer matcher på professionell nivå för kanadensiskan, som lägger skorna på hyllan.

I samband med det något överraskande beslutet att Paris Saint-Germain-målvakten avslutar karriären, publicerades en kommuniké där hon summerade tiden på fotbollsplanen. 

"Under de senaste månaderna har jag känt både tyngden och lättheten i vad fotboll har givit mig, och vad jag har givit tillbaka. Jag tillägnade den här sporten mitt hjärta och min själ", går bland annat att läsa i det öppna brevet.

ANNONS

Vidare ger hon även sin syn på sommarens berörda triumf, där det kanadensiska landslaget vann OS-guld efter att ha knäppt Sverige på näsan. Det efter en nervkittlande straffläggning i finalen. 

"Jag minns att jag stod på mållinjen och tänkte: "Du spelar i en straffläggning i en OS-final. Du har drömt om det här ögonblicket i flera år och jobbat så hårt för det här ögonblicket." Jag var så harmonisk och lugn och så närvarande i nuet. Jag hade min bästa tid.

Det blev lite över 80 matcher i det kanadensiska landslaget för Stephanie Labbé.

Publicerad 2022-01-19 kl 21:19

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto