PSG mästare i kavaj – efter Monacos poängtapp

Ligue 1

Paris Saint-Germain är franska ligamästare.
Det kan man tacka Lyon för.
Mittenlaget luggade nämligen tabelltvåan Monaco på en seger, vilket gör att PSG säkrar sin tredje raka ligatitel.

Under lördagskvällen hade Paris Saint-Germain möjligheten att säkra den franska ligatiteln när man ställdes mot Le Havre, som krigar i botten av tabellen, på hemmaplan. Men efter ett bottennapp fick Luis Enriques manskap vänta på möjligheten att jubla.

Men under söndagen var det dags för nästa möjlighet. Detta när tabelltvåan Monaco ställdes mot Lyon på bortaplan.

Inför matchen var förutsättningarna glasklara. Om Monaco besegrade Lyon skulle PSG få vänta med att fira ligatiteln, men om Monaco däremot tappade poäng skulle titeln hamna i den franska huvudstaden för tredje året i rad.

Det började dock inte särskilt bra för PSG när Wissam Ben Yedder gav Monaco ledningen redan i den första spelminuten.

Lyon skulle dock svara och mellan minut 23 och 26 gjorde först Alexandre Lacazette 1-1 innan nyförvärvet Said Benrahma fullbordade vändningen för sitt Lyon.

Således var PSG franska mästare inför den andra halvleken, men efter timmens spel kudne Ben Yedder utjämna när han prickade dit sitt andra mål i matchen och Monaco var då endast ett mål från att skjuta upp titelfirandet.

Men i stället för ytterligare ett Monaco-mål kunde inhoppande Malick Fofana ge Lyon en 3-2-ledning med fem minuter kvar av matchen. Målet blev matchens sista och det innebär att Monaco nu har ointagliga elva poäng upp till PSG inför de tre avslutande omgångarna.

Den säkrade titeln innebär att PSG nu har vunnit Ligue 1 tre år i rad. Det är även klubbens tolfte ligatitel, vilket är två fler än Marseille som har vunnit näst flest ligatitlar i Frankrike.

- Att vinna ligan är fantastiskt, men att vinna Ligue 1 för tolfte gången gör det ännu mer speciellt för alla som är anslutna till Paris Saint-Germain. Grattis till alla spelare, vår tränare Luis Enrique och hans personal, Luis Campos och hans sportavdelning och alla i klubben, säger klubbpresidenten Nasser Al-Khelaifi i ett uttalande och fortsätter:

- Sedan början av säsongen har laget varit så samlat och enat. Jag kommer heller aldrig att glömma fansen, som har varit fantastiska oavsett resultatet. Vi kommer att uppskatta denna stund tillsammans som en familj. Och fortsätt också att jobba hårt, match för match, fram till säsongens sista stund.