Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Testade positivt för två veckor sedan - danske anfallaren smittad på nytt av covid-19

Ligue 1

Den 9 november testade Danmarks Kasper Dolberg positivt för covid-19.
Nyligen smittades 23-åringen av viruset på nytt.

Foto: Bildbyrån.

När Sverige onsdagen den 11 november ställdes mot Danmark i en träningslandskamp var Kasper Dolberg med i den danska startelvan – trots att han två dagar tidigare testade positivt för covid-19.

Christian Wejse, avdelningsläkare på infektionssjukdomar vid Århus Universitetssjukhus, berättade dock att det inte var något märkligt, då Dolberg smittades redan i september och att det är normalt att man under en tvåmånadersperiod kan fortsätta att testa positivt trots att man själv inte längre kan smitta andra.

- Kan man föreställa sig att Kasper Dolberg smittades i september, blivit frisk och nu smittats igen med ett nytt virus, som han kan smitta andra med? Ja, för man kan föreställa sig vad som helst inom biologin. Men det är nog inte särskilt sannolikt, sa Wejse till Tipsbladet då.

Annons

23-årige Dolberg, som till vardags spelar för Nice, fanns inte med i truppen när det franska laget i går, torsdag, ställdes mot Slavia Prag i Europa League. Anledningen? Nyligen testade han positivt för viruset på nytt.

- Han har smittats på nytt av viruset. Vi har följt protokollet och han har varit isolerad, men han hade problem med återhämtningen och kände sig väldigt trött. I tisdags genomförde han ett test och det kom tillbaka negativt. Men han har ännu inte påbörjat sin individuella träning, sa fransmännens tränare Patrick Vieria inför matchen i en kommentar på klubbens hemsida.

Publicerad 2020-11-27 kl 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto