TV: Ingen vinst för Cavani i första matchen

Frankrike

Paris Saint-Germain dominerade mot Montpellier.

Men skapade för få chanser och lämnade därför ligapremiären med 1-1.

Zlatan Ibrahimovic var inblandad i båda målen.

Den 3 augusti vann Paris Saint-Germain den franska supercupen, 2-1 mot Bordeaux. Första titeln för PSG:s nye tränare Laurent Blanc.

Zlatan Ibrahimovic spelade i den matchen fram till lagets kvittering. I ligastarten borta mot Montpellier gjorde han detsamma.

Den svenske fotbollsstjärnan nickade ner bollen till Maxwell, som tryckte in 1-1 efter en timme.

Ibrahimovic var även delaktig i Montpelliers mål. I den tionde minuten blev han av med bollen på mittplan. Hemmalaget kontrade och Rémy Cabella nätade bakom en utrusande Salvatore Sirigu i bortamålet.

Matchen präglades annars av ett stort bollinnehav från regerande mästaren PSG - men det hände för lite i offensiven.

Hur gick det för PSG:s dyra nyförvärv Edinson Cavani?

Efter att ha gjort sin första träning med laget i onsdags inledde uruguayanen, som vann skytteligan i Serie A förra säsongen, på bänken. Men när matchklockan tickade förbi 71 minuter kom han in.

Kort därefter åkte Abdelhamid El Kaoutari ut och Montpellier fick spela med tio spelare resten av matchen.

Cavani och Adrien Rabiot hade sedan var sin vass nick, men båda räddades.

Efter matchens slut var det en besviken Zlatan Ibrahimovic som lämnade planen, men innan han gjorde det hann stjärnan med att skälla ut lagkamraten Blaise Matuidi. Diskussionen handlade om att Matuidi slagit bort en frispark i slutminuterna, en frispark som Zlatan själv hade velat lägga.

Publicerad 2013-08-09 kl 22:22