TV: Skandalscener med bråk och fyra röda kort - när Ajaccio blev klart för Ligue 1-kval efter straffar

Ligue 2

Ajaccio slog i kväll Le Havre och blev klart för kval till Ligue 1.
Detta efter skandalscener med stort bråk, fyra röda kort och kvitteringsmål i den 126:e minuten - som gav seger på straffar.

Ajaccio och Le Havre gjorde under söndagskvällen upp i uppflyttningskvalet i den franska andraligan om ett avancemang till kvalet mot Ola Toivonens och Jimmy Durmaz Toulouse om en plats i Ligue 1 nästa säsong. Matchen var tänkt att spelas redan i fredags, men blev flyttad till i kväll med anledning av att runt 150 Ajaccio-supportrar attackerade Le Havres spelarbuss inför matchen och en polis blev skadad, enligt Sky Sports.

Det blev också hetare när mötet väl drog igång under söndagskvällen. Ajaccio tog i den 16:e minuten ledningen i matchen genom Ghislain Gimbert, medan bortalagets Jean Philippe Mateta kvitterade i den 36:e minuten till 1-1. Det var inte sista gången den 20-årige anfallaren var i händelsernas centrum den här kvällen.

Efter att matchen gick till förlängning blev Le Havre tilldelat straff i den 110:e minuten, medan hemmalagets Mathieu Coutadeur blev tilldelad rött kort. Mateta placerade in straffen och firade därefter med att sätta båda händerna bakom öronen. Då utbröt ett stort bråk på planen med flera inblandade spelare.

Efter att spelarna lugnade ner sig delade domaren Frank Schneider ut fyra röda kort. Le Havres Denys Blain och just Mateta visades ut, medan hemmalagets Joris Sainati fick lämna planen med ett rött kort.

Fyra minuter före förlängningens slut fortsatte dramat.

Mady Camara kvitterade till 2-2 för Ajaccio och tog matchen till straffar. Väl i straffavgörandet drog Ajaccio det längsta strået och vann till slut med 5-3. Det innebär att laget nu ställs mot Toulouse om spel i den franska högstaligan nästa säsong. Mycket talar för att den matchen inte blir lika händelserik som den här.

Publicerad 2018-05-20 kl 22:22