Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgifter: Johansson kan bli nästa svensk i Toulouse: "Kul om det finns intresse"

Champions League-kval

Enligt grekiska SDNA är Toulouse intresserat av Jakob Johansson.
Johansson vill dock inte kommentera Toulouse-ryktet specifikt.
- När det gäller intresse och rykten från andra klubbar så vill jag helst inte uttala mig, säger Johansson.

Foto: Bildbyrån

Jakob Johansson lämnade allsvenskan och IFK Göteborg efter säsongen 2014, och har sedan dess representerat Aek Aten.

Nu skriver den grekiska sajten SDNA att Johansson dragit till sig blickar från den franska ligan. Sajten skriver att Ligue 1-klubben Toulouse vill värva Johansson, och att Aek redan har tackat nej till ett bud värt 1,5 miljoner euro, drygt 14 miljoner kronor. SDNA skriver att Toulouse fortsatt är intresserat att och man kan komma att öka sitt bud till över två miljoner euro, runt 19 miljoner kronor. Om en flytt skulle gå igenom skulle Johansson bli lagkamrat med Ola Toivonen och Jimmy Durmaz, som sedan tidigare finns i den franska klubben.

ANNONS

- Jag svarar tyvärr mitt gamla vanliga tråkiga svar: när det gäller intresse och rykten från andra klubbar så vill jag helst inte uttala mig. Det får i sådana fall Aek eller möjligvis min agent Stefan Selakovic göra. Men om det finns intresse kring mig är det klart att det är kul, att det man gör uppskattas, säger Johansson till Fotbollskanalen och Toulouse-ryktet.

Hur ser du på din situation i Aek i övrigt?
- Jag har ett år kvar på kontraktet och har sagt att om det dyker upp något konkret där jag behöver ta ställning till om jag behöver byta klubb eller inte, då gör jag det där och då. Men som jag har sagt tidigare, jag trivs bra i Aek, det är ett skönt liv här nere. För att jag ska vara intresserad om det dyker upp någonting så ska det vara något bra som passar för mig fotbollsmässigt men även utanför fotbollen med familjen. Så mycket kan jag säga.

ANNONS

Tror du att franska ligan skulle vara ett bra steg fotbollsmässigt? Nu har du ändå slagit dig in och tagit en plats i landslaget.
- Det är klart att det någonstans är en parameter att ta hänsyn till också. Utan att prata om franska ligan specifikt så finns det många bra ligor ute i Europa där det spelas väldigt bra fotboll, där man kanske skulle kunna utvecklas ännu mer som fotbollsspelare, så är det absolut. Men det är bra fotboll här i Grekland också, inte minst i Aek som är en storklubb.

Det är Olympiakos som har dominerat den grekiska fotbollen under de senaste åren, då man har vunnit ligan sju säsonger i rad. Under säsongen som kommer nu hoppas Johansson att hans Aek, som kom fyra i fjol, ska kunna utmana.

- Det är alltid förhoppningen någonstans. Aek är en stor klubb och ambitionerna är höga. Tanken är absolut att vi ska vara med där uppe och fajtas i toppstriden. Det är alltid höga förväntningar. Det är väl inget lag som är "untouchable" heller, även om Olympiakos har varit väldigt, väldigt bra de senaste åren. Samtidigt är det fler lag som aspirerar på topplatserna i Paok och Panathinaikos och vi, inte minst. Så det är som vanligt tufft, men förhoppningarna finns om att vara med och utmana.

ANNONS

Aek kvalar även in till Champions League just nu, där man ställs mot Pontus Wernblooms CSKA Moskva. Det första mötet i Aten vann det ryska laget med 2-0, och Aek har nu en riktigt tuff sits inför returmötet i Moskva på onsdag.

- Det var en tuff smäll för oss. Vi fick inte alls det resultat som vi hade hoppas på. Men det kändes som att vi borde kunna få ut mer resultatmässigt ur den matchen. Det var en tajt match med ganska få chanser. Det är väl rutinen som spelar in. Det märks att CSKA är ett väldigt bra lag med mycket rutin, och de får det resultat som de vill ha till skillnad från vi. Det är bara att lyfta på hatten. Men vi ska försöka göra det bästa av situationen nu när vi möter dem borta, säger Johansson.

Publicerad 2017-07-31 kl 15:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto