Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND
27v

Hult om tumultartade året i Grekland: "Mådde så dåligt i vintras"

Foto: Bildbyrån

Niklas Hult har haft ett omtumlande år i Grekland. 
I en intervju med BT berättar han hur fotbollslivet pendlade likt en berg och dalbana. 
- Jag mådde inte bra någonstans, det var jävligt tufft alltihop, säger Hult till tidningen.

Hult har under den senaste säsongen upplevt det mesta. Säsongen inleddes i Panathinaikos, där han tillbringat det senaste ett och ett halvt åren med ett fotbollsliv som lekte. Han var given som vänsterback i klubben. 

Hösten kom och säsongen började i kaos. Klubbens dåvarande president, Giannis Alafouzos, gick ut i media och berättade att samarbetet var över och ströp då klubbens alla ekonomiska medel. 

- Man kände hur luften bara gick ur föreningen och hela hösten var ett enda stort frågetecken. Vi snackade mycket inom laget hur vi skulle göra, strejka kanske, men vad hade det lett till? Och sammanhållningen var ändå bra. Samtidigt, hur länge vågade man chansa? Ett år utan lön och sedan går klubben i konkurs…säger 28-åringen till BT. 

Många blev förvånande över att Hult först inte tog strid mot sin arbetsgivare, men han menade att han gillade Panathinaikos och människorna runtom klubben. Men till slut blev det en ohållbar situation och Hult anmälde då sin klubb på mångmiljonbelopp för utebliven lön. 

- Ja, vad ska jag säga, jag mådde inte bra någonstans, det var jävligt tufft alltihop. Men även om jag fotbollsmässigt hade haft ett och ett halvt kanonår i Panathinaikos blev även fotbollen lidande till slut, säger Hult. 

Vändningen kom då AEK Aten visade intresse för vänsterbacken i vintras och klubbarna kom överens om en övergång. Klubbytet innebar bara en flytt några kilometer bort i Aten. Hult var lite rädd för vad fansen skulle säga men kunde, efter samtal med folk, få det bekräftat att det inte var någon "förbjuden" övergång. 

Helt plötsligt spelade Hult i en klubb som utmanade om titeln i Grekland. Klubbytet var en skön förändring i livet med det tog tid att smälta. Dock menar han också att det bara att vänja sig vid att det sker saker i Grekland. Som när AEK mötte Paok och de fick ett mål bortdömt för offside, sprang deras ägare, Ivan Savvidis, in på planen med pistol i ett hölster. Hult och hans lagkamrater satt i omklädningsrummet i nästan två timmar och väntade på besked om matchen skulle spelas klart. Det gjorde den inte och AEK tilldömdes matchen med 3-0 och Paok fick poängavdrag. 

- Ingen hann bli rädd på allvar vad jag uppfattade det, men det blir väl ändå någon form av chock. Det ska ju inte få hända. Och efter det räknade alla topplagen efter sin egen tabell ett tag. Ingen visste riktigt vad som gällde, säger Hult. 

Men senare under säsongen kunde ex-elfsborgaren titulera sig som grekisk mästare när AEK Aten vann sin första titel på 24 år. 

Publicerad 2018-06-07 kl 14:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons