Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND
50v

Panathinaikos vägrar betala lön - flera svenskar kan flytta

Foto: Bildbyrån

Fiasko i ligan och ekonomiska problem.
Flera svenskar har inte fått lön och kan nu lämna Panathinaikos.

Förra säsongen slutade Panathinaikos trea i ligan och året innan tvåa. I juni flyttade Marcus Berg till Förenade Arabemiraten och utan den svenske målkungen har laget det tufft. Nu, efter 15 omgångar, är man tia i ligan och har bara fem poäng ner till nedflyttningsplats och hela 16 poäng upp till ettan Olympiakos.

Inte nog med det.

Klubben har stora problem med ekonomin och har under säsongen inte betalat ut löner till flera av spelarna. Enligt uppgift till Fotbollskanalen överväger några av lagets svenskar dels att stämma klubben, dels att försöka flytta i vinter, något som nu bekräftas av grekiska sajten SDNA.

Vänsterbacken Niklas Hult har under en längre tid ryktats vara på väg bort, delvis på grund av klubbens svaga ekonomi. I slutet av juni kom uppgifter om att Hult hade tröttnat på att inte få ut sin lön från Panathinaikos och valt att stämma klubben. 

Då var det tal om att vänsterbacken kunde bryta kontraktet. Han skulle, enligt uppgifter till Fotbollskanalen, bara fått ut 17 500 euro (ca 170 000 kronor) under de fem senaste månaderna.

- Panathinaikos har haft lång tid att fixa det här med lönerna. Det är stora summor som jag och andra spelare inte har fått ut. Det har varit många diskussioner och många från klubbledningen som varit på möten med oss spelare och sagt att ”lönen kommer nästa vecka”. Nu har det nått till en gräns där jag kände att jag var tvungen att göra något, sa Hult till Sportbladet.

I september kom uppgifter i grekisk media om att Hult är tillgänglig för försäljning i januari på grund av förenings dystra ekonomiska läge och i november uppgav SDNA att Panathinaikos satt en prislapp på 20 miljoner kronor och att Anderlecht visade intresse.

Nu har SDNA nya uppgifter och skriver att parterna för diskussioner och att den belgiska storklubben väntas lägga ett bud på 27-åringen inom de närmaste dagarna. Sajten tror att Hult kommer att säljas i januari.

Han är inte den ende svensken som kan försvinna från krisklubben.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen och grekiska SDNA är Oscar Hiljemark missnöjd med situationen och funderar över framtiden. Den svenske mittfältaren lånades ut från Genoa till Panathinaikos i slutet av augusti och har bara varit i klubben i knappt fyra månader. 

På måndagen skriver SDNA att manager Marinos Ouzounindis vill förstärka laget genom att hämta in flera nya spelare i januari, att han vill ha in mer fysik och att det kan betyda att klubben och Hiljemark går skilda vägar men att inget beslut har fattats ännu.

Man skriver även att den svenske mittfältaren började bra i sitt nya lag men att formen har varit sämre under den senaste tiden och att han satt på bänken i helgens 1-1-match mot Xanthi.

En grekisk källa med insyn i Panathinaikos berättar för Fotbollskanalen att Hiljemark är upprörd på grund av deras ekonomiska problem och att han funderar över framtiden på grund av att klubben är skyldig honom pengar, och att det här är ett problem för flera spelare i truppen.

Det har gått så långt att flera av lagets nuvarande spelare, och även några som har lämnat, har tagit till rättsliga åtgärder för att få sina pengar, och flera överväger just nu att stämma klubben. Innan Marcus Berg lämnade Panathinaikos var han upprörd och då skrev Sportbladet att anfallaren ansåg att klubben var skyldig honom cirka sex miljoner kronor och att han vänt sig till Fifa för att lösa tvisten.

Enligt en grekisk källa till Fotbollskanalen har Panathinaikos i flera månader fört diskussioner med de missnöjda spelarna i syfte om att komma överens, och enligt grekiska uppgifter gäller detta främst utländska spelare. 

Ett annat svenskt nyförvärv är Mattias Johansson som skrev på i början av augusti. I helgen uppgav den grekiska sajten Newspao.gr att även han kan lämna klubben i vinter och att även det delvis beror på den svaga ekonomin.

Vad gäller Guillermo Molins så har han saknats i lagets två senaste matcher på grund av skada. Det har inte skrivits något i grekisk media om huruvida han är en av spelarna som inte har fått lön eller om han är på väg bort.

Publicerad 2017-12-18 kl 12:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons