Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pärsson lämnar OFI Kreta – bryter kontraktet: ”Har varit en snabb process”

Grekiska Super League

Erik Pärsson gick i vintras till grekiska OFI Kreta efter 11 mål i superettan med Falkenberg.
Nu står det klart att anfallaren lämnar klubben.
- Vi har haft en jättebra dialog. Det är tråkigt att det slutar så här, men sån är fotbollen, säger 25-åringen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Erik Pärsson valde i vintras att flytta till grekiska OFI Kreta, efter en säsong i superettan där han stod för elva mål i Falkenberg som säkrade uppflyttning. Men tiden på den grekiska ön blev inte riktigt vad anfallaren ville och nu har han brutit sitt kontrakt med klubben.

- Vi kom överens om att bryta. Det har varit en snabb process, vi kom hem från träningslägret så någon specifik klubb nu direkt kommer jag inte gå ut med redan, säger han till Fotbollskanalen.

Varför valde ni att bryta kontraktet?
- Jag kom förra vintern och hade svårt att få spela och komma in i laget. Vi hade lite olika tränare och det har varit svårt att ta in allt. Men mellan mig och OFI och allihopa har det inte varit några problem överhuvudtaget, vi har haft en jättebra dialog allihop. Det är tråkigt att det slutar så här, men sån är fotbollen.

Annons

Däremot tycker han att tiden har varit lärorik och han ångrar inte att han tog chansen.

- Jag har lärt mig mycket under tiden här och har känt, även om jag inte har spelat så mycket, att jag har lärt mig mycket om mig själv. Och jag har verkligen fått testa på mitt psyke. Så ur de synvinklarna har det varit jättebra för mig.

Frågan är vad som händer nu. Pärsson kommer nu att åka hem till Sverige, men har inte tagit något beslut om framtiden än.

- Just nu känner jag att jag måste få spela igen och visa vad jag går för och visa att jag är en annan person än när jag lämnade Sverige. Så det är mycket det just nu att jag i första hand vill spela och sen göra det bra, säger Pärsson.

Har du haft någon kontakt med klubbar?
-
Jag och min agent har haft alla dörrar öppna under sommaren, så det kan vara att det händer något under fönstrets gång. Vi bröt kontraktet och sedan får vi ta det som kommer efter det. Så ska vi förhoppningsvis bli nöjda med det beslutet.

Annons

Finns det något konkret anbud på bordet?
- Just nu har det kommit upp lite olika alternativ. Just nu ska jag för det första komma hem till Sverige och sen ska jag ta beslut därefter.

Senare under dagen rapporterade Kvällsposten att Pärssons nästa adress kan bli Mjällby, något även uppgifter till Fotbollskanalen gjort gällande. När Fotbollskanalen pratade med Pärsson ville han inte uttala sig om några specifika klubbar.

- Det finns ett intresse från Mjällby och ett intresse från Eriks sida, säger spelarens agent Nima Modyr till tidningen.

Fotbollskanalen har sökt Mjällbys sportchef Hans Larsson utan framgång.

Publicerad 2019-08-04 kl 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto