Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sundgren om ovissa framtiden: "Jag är inte redo att flytta hem"

Grekiska Super League

Daniel Sundgren har gjort en bra säsong och blivit uttagen i Blågult.
Nu sitter 31-åringen på ett utgående avtal i Grekland.
- Jag är inte helt redo att flytta hem, säger han till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Daniel Sundgren.

Daniel Sundgren, 31, har gjort en bra säsong med Aris i Grekland och belönades i fjol med att få sitta med på bänken i de fyra sista matcherna med Janne Anderssons svenska landslag i VM-kvalet, samt i VM- playoff-matcherna i slutet av mars i år.

Sundgren, som kom till Aris från AIK under 2019, har i grunden varit ordinarie hela säsongen, men har under senaste tiden bara fått inhopp i ligaspelet.

Sundgren menar att det hör ihop med att hans avtal löper ut efter säsongen. 

- Jag har fått spela kontinuerligt i 90 minuter fram till för kanske en månad sedan. Efter att jag kom tillbaka från landslagssamlingen blev jag åsidosatt. Det är ganska vanligt utomlands att de som inte har kontrakt året som kommer blir satta på bänken om ens det. Det är där jag är nu och det är skittrist, men jag förstår att det är så det fungerar, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Frågan är då vad som händer för Sundgrens del efter säsongen?

Det vill högerbacken inte spekulera i just nu. 

- Det är det klassiska svaret. Jag låter min agent sköta det och sedan får jag se. Fönstret är inte öppet än, så det är ingen stress, men jag har inte hört så mycket från Aris, så vi får se vad de har att komma med, men jag är inte helt redo att flytta hem.

Sundgren vill gärna fortsätta spela på utländsk mark framöver. 

- Ja, precis. Livet utomlands är lite annorlunda än hemma, så är det bara. Man saknar familj och så, men det finns alltid tid till det senare. Det känns skumt att säga, då jag fyller 32, men jag känner ändå att jag inte har nått mitt max än. Jag lär mig varje dag, även under landslagssamlingarna, kring att det måste gå snabbare i situationer och att man måste vara ett steg före. Jag känner att nästa steg ska vara det som får mig att nå mitt max.

ANNONS

Skulle du klara av att spela på en högre nivå?
- Det tycker jag. Jag har tävlat mot de i landslaget, och varenda en spelar på en bra nivå. Det är klart att man ser var man ligger där, så ja absolut. Jag är inte redo att återvända ännu, säger han och fortsätter:

- Sedan är det lättare sagt än gjort. Om man inte har några erbjudanden har man ingenstans att ta vägen, så jag ska inte låta för kaxig. Men jag har gjort det bra och ett kvitto på det är uttagningarna i landslaget. Sedan har senaste månaden varit tråkig, då jag inte spelat på grund av min situation. Jag hoppas inte det påverkar kommande uttagningar, men man vet aldrig.

Då får vi helt enkelt se vad som händer i sommar.
- Jag är lika nyfiken jag själv - man får se om man är het eller inte.

Sundgren har även förhoppningar om att få fortsätta vara en del sav Blågult. 

ANNONS

- Jag ser på mina möjligheter som de var innan. Jag har fått visa på träningar vad jag går för och sedan får de utvärdera om de tycker någon är bättre eller om jag gör det bra och är bra med gruppen och så vidare. Man satsar på att vara med hela tiden, då det är det största man kan vara med om, och chanserna finns fortfarande. 

Vidare följer Sundgren sin tidigare klubb AIK och hoppas på bra resultat framöver, samtidigt som han har kontakt med sportchefen Henrik Jurelius och spelare i truppen.

- Jo, men Henrik har hört av sig och så. Det är inte för att kolla hur min situation är, utan mer för att kolla läget och ha en bra kontakt, som det brukar vara med de som spelar i utlandet. Vi pratar inte varje dag så. Sedan har jag mest kontakt med spelarna som jag känner, då jag känt många sedan en lång tid tillbaka. 

ANNONS

Blir det AIK den dagen du vänder hem?
- Ja, om jag fick välja själv så och om det vore så enkelt, men man ska prestera också. Det är en jävla bra nivå på allsvenskan och det känns som att det blir tuffare och tuffare för varje år som går.

Nu är det däremot främst fokus på att avsluta säsongen på ett bra sätt i Grekland. Aris är på tredje plats och har en bra chans att säkra spel i Europa till nästa säsong. 

- Vi ligger trea och har gjort det bra. Vi fick tillbaka våra sex poäng, som de hade tagit från oss innan säsongen, så vi fick starta med minus sex och lite minus-psykologi, men de fick vi tillbaka innan slutspelet och sedan dess har det gått bra. Vi har haft som mål att kriga om Europa-platserna och det gör vi nu, så det är optimalt. 

Publicerad 2022-04-29 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto