Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND

Svensken går från div 2 till grekiska ligan: "Åshöjden-saga"

Alexander Fioretos lämnar HIF Akademi i division 2 - för spel i grekiska högstaligan.
Svensken är klar för AEL Kalloni FC. 
- Känns fantastiskt, säger han till Fotbollskanalen.

Det blev aldrig något A-lagskontrakt med Helsingborgs IF och när avtalet gick ut i höstas lämnade Alexander Fioretos HIF Akademi i division 2. Direkt flög den 21-årige mittfältaren ner till Grekland för att försöka hitta en klubb där.

Och Fioretos, med en pappa från Grekland och grekiskt medborgarskap, lyckades. Under onsdagen skrev han på ett kontrakt fram till sommaren AEL Kalloni FC, jumbo i den grekiska högstaligan.

- Jag hade väldigt långt gångna förhandlingar med Atromitos, som mötte AIK i Europa League förra året, och jag trodde väl egentligen att jag skulle hamna där. Men sen dök Kalloni upp relativt plötsligt och på ett seriöst sätt. De hade bra koll på mig och hur de vill använda mig, berättar Fioretos.

Nu vill svensken, som tidigare tränat med Olympiakos och blivit kallad till pojklandslagssamlingar i Grekland, försöka rädda kvar Kalloni i högstaligan och samtidigt "göra sig ett lite större namn" i nya hemlandet.

Fioretos har besökt Grekland två-tre gånger varje år under sin uppväxt och han förstår grekiska, även om han inte fullt ut kan prata språket än.

- Men det är så klart en fördel för mig. Tränaren kan ingen engelska så allt går genom en tolk.

Vad har du fått för bild av klubben hittills?
- Det jag märker är att allt här i huvudstaden på ön, Lesbos, kretsar kring klubben. Man är ett väldigt stolt ölag. De olika grekiska öarna håller ihop mot storstadslagen, så det blir en patriotisk känsla för klubben.

Hur tror du att du klarar steget från division 2 till grekiska högstaligan?
- Det är klart att det är ett stort steg. Men det senaste året har jag inte riktigt sett på mig själv som en division 2-spelare, utan mer sett på mig själv som någon som befunnit sig i periferin till en A-lagstrupp. Men jag har respekt för att det är ett väldigt stort steg. Jag försöker på ett ödmjukt sätt se till att ta den här chansen.

- Jag förstår att det är förvånande för vissa. Det ser väl ut att vara lite av en Åshöjden-saga för någon som inte är insatt i min situation, men alla som känner till min situation och sett min kvalitet tror jag inte är förvånade, avslutar Fioretos.

Publicerad 2016-02-11 kl 14:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons