Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
GREKLAND

TV: Berg om turbulensen i Grekland: "Psykiskt jobbigt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Marcus Berg har en turbulent säsong bakom sig - trots att han själv övertygat spelmässigt.
- Det har varit psykiskt jobbigt, säger forwarden.

Marcus Berg har svarat för 15 mål på 23 ligamatcher i sitt Panathinaikos. Trots framgångarna i Grekland har den sista delen av säsongen varit jobbig för Berg.

- Sista veckan har varit mycket kaos. Vi har inte vetat när vi ska spela och sånt. De har flyttat matchdagar fram och tillbaka. Fick spela en match innan jag åkte hit i alla fall, sen var jag avstängd två matcher. Det har varit jobbigt psykiskt, framför allt. Det är faktiskt ganska jobbigt. Man tappar glädjen lite, säger Berg. 

Berg stoppades av förbundet från att spela den sista matchen med sitt klubblag. I stället kallades han till Sverige och landslagssamlingen.

- Det var ett beslut som landslaget tog, det var inte upp till mig. Men det är förståeligt. Klubben förstod det också, även om de hade önskat att jag skulle vara kvar. Samtidigt är det min klubb och jag vill spela varje match, nu gick det inte. 

I landslaget ses Berg som given intill Zlatan på topp. I alla fall enligt förbundskaptenen Erik Hamrén och landslagskaptenen Ibrahimovic, som höll Berg "lite före konkurrenterna" på dagens presskonferens.

- Det känns väl bra. Men det är absolut ingenting jag tänker på. Jag har varit med ett tag och spelat de viktiga matcherna. Det har känts bra och jag har gjort det bra liksom. Men det gäller för mig att prestera för att få spela.

Vad tror du ni kan göra med den mixen och truppen som ni har?
- Den är bra. Många yngre som var med i U21 och gjorde det bra. Sen är vi några äldre som har en del erfarenhet och rutin.

Publicerad 2016-06-01 kl 10:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons