Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Kina på väg att över fotbollsvärlden? - "Det här är bara början"

Headlines TV

Allt fler stjärnor i europeiska lag väljer spel i den kinesiska ligan. Och fotbollen i landet fortsätter att växa i snabbt fart.

- Det kommer att hända jättemycket. Det här är bara början, säger Frederic Pavlidis i Fotbollskanalen Headlines.

9:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Kina får allt större inflytande och makt inom fotbollsvärlden. Under fredagsmorgonen presenterades den senaste i raden av europeiska stjärnor som väljer spel i den kinesiska ligan. Alex Teixeira, som ska ha nobbat bud från Liverpool, kommer framöver att spela i Jiangsiu Suning. Och fler kan följa inom kort.

- Fönstret i Kina är ju öppet ytterligare några veckor, till den 26 februari. Och de har ju redan gjort de här jätteköpen med Teixeira, Ramires och Jackson Martinez inte minst. Och man har köpt Gervinho och Guarin, säger Frederic Pavlidis i Fotbollskanalen Headlines.

De stora rubrikerna i fredagens tidningar får dock inte Teixeira. Istället är det de engelska uppgifter, från bland annat Telegraph, som säger att Chelsea nobbat ett bud på 75 miljoner pund från Kina. "De kommer tillbaka" skriver The Sun som menar att de inte gett upp hoppet om att värva brassen.

Annons

- Det kommer nog att hända mer. Falcao i Chelsea är det nog mer troligt att han kommer att röra på sig, säger Pavlidis.

I Kina har mycket ekonomiska resurser lagts in i fotbollen, både för att stärka den inhemska ligan men även genom att investera i europeiska klubbar.

- De försöker ta över fotbollen i stort, skulle man kunna säga. Det låter som en ganska elak term och det är många som avfärdar det här och är jäkligt gnälliga över de här övergångarna. Och det kan vara ganska fördomsfullt också, det kan finnas väldigt många anledningar till att folk tar steget på olika sätt, säger Frederic Pavlidis.

- Det kommer att hända jättemycket. Det här är bara början.

Se hela programmet i klippet ovan.

Publicerad 2016-02-05 kl 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto