Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

HEADLINES TV

TV: Real Madrids obegripliga fiasko: "For fax sake"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Först soppan kring David De Gea, sedan ett pinsamt misslyckande i cupen. I Fotbollskanalen Headlines förklarar Frederic Pavlidis hur Real Madrid – ännu en gång – råkat ut för ett faxrelaterat fiasko.

Ni minns väl sommarens stora transferhaveri, där Real Madrid var på vippen att värva målvakten David De Gea, men där affären gick om intet eftersom övergångspappren inte kom in i tid. Den gången var en av delförklaringarna att tekniken i allmänhet och en faxmaskin på spanjorernas kansli i synnerhet strulat till det. All information fanns egentligen tillgänglig, men på något viss försvann den ändå i hanteringen.

Efter den incidenten skulle man kunna tro att klubben velat förbättra sina administrativa rutiner. Men inte. I Fotbollskanalen Headlines berättar Frederic Pavlidis bakgrunden till onsdagens misslyckande i Copa del Rey, där klubben startade med Denis Cheryshev, trots att han var avstängd på grund av tre gula kort i fjolårets cupspel.

Något ex-domaren och matchanalytikern Emilio Rosanes ska ha försökt varna huvudstadslaget för på förhand.

- Han ska ha skickat ett fax till klubbens kansli och dessutom försökt att ringa, men utan att få svar. Det är en jättetabbe av Real Madrid och enligt reglerna råder ingen tvekan om att de lär kastas ut ur cupen, nu när motståndarlaget Cadiz valt att göra en anmälan, säger Frederic Pavlidis i Headlines.

Programledaren Martin Järborg ställer sig frågande till varför en av världens absolut största klubbar, fortfarande under 2015, väljer att förlita sig till gammalmodig teknik som en faxapparat.

- Det är helt obegripligt. Vi skrattade åt det här redan i somras kring David De Gea-affären, och nu händer det igen, säger Pavlidis.

- Det känns lite symptomatiskt när man ser till det dinosauriestuk som präglar Florentino Perez på ordförandeposten. Det är inte mycket som går rätt för honom och det här slår tillbaka tungt. Händelsen är ju bara en i raden av konstiga grejer vi sett på sistone. Vi har cupen, vi har De Gea, vi har strulet kring Karim Benzema, vi har alla skador, och de sportsliga resultaten, säger Pavlidis.

I programmet blir det även en hel del snack om Zlatan Ibrahimovics framtid och om Gary Neville som plötsligt kastats in som manager för Valencia. Läs hela Frederic Pavlidis dagliga nyhetssvep HÄR.

Publicerad 2015-12-03 kl 10:43

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER