Groningens mardröm: Svensken och mittbacken utvisade samt dubbla straffar emot

Europa League

Gronigen hade en lördag att glömma mot Twente.
Både Ramon Pascal Lundqvist och Mike te Wierik blev utvisade och laget fick två straffar mot sig när man föll tungt med 3-1.

Groningen hade en tuff eftermiddag mot Twente och fick två utvisningarna och två straffar dömda mot sig. Den första straffen kom efter en kvart när en Twentespelare blev fälld i straffområdet, men Aitor Cantalapiedra sköt straffen i ribban och över.

Kort innan halvleken var över blev Ramon Pascal Lundqvist utvisad. Svensken fick ett direkt rött kort när han sparkade ner en Twentespelare som försökte kontra och Lundqvist såg frågande ut till utvisningen. Groningen fick dessutom en spelare till utvisad bara minuter senare när Mike te Wierik gick in hårt i en duell och träffade en motståndare med dobbarna mot smalbenet.

Efter utvisningarna fick Groningen det tufft och laget föll ihop i den andra halvleken. Keito Nakamura skruvade in en frispark för Twente tio minuter in i halvleken och när Cantalapiedra fick chansen från straffpunkten igen efter att en Twentespelare gått omkull missade han inte.

Groningen reducerade visserligen sex minuter från slutet efter ett distansskott av Ritsu Doan, men istället för en kvittering kunde Haris Vučkić satte 3-1 på en kontring på tilläggstid för Twente.

Gabriel Gudmundsson spelade 80 minuter för Groningen.