Gustafson målskytt - men Roda föll efter straffar

Eredivisie

Simon Gustafson blev målskytt i cupkvartsfinalen mot Willem II under torsdagskvällen.
Svensken gjorde även mål i den avgörande straffläggningen - men Roda föll trots det.

Simon Gustafson blev målskytt när Roda under torsdagskvällen mötte Willem II i kvartsfinalen i den holländska cupen.

Svensken gav gästerna ledningen i den 37:e minuten. Roda fick straff och Gustafson lurade ner målvakten och la in 1-0. Men bara 79 sekunder senare var det dock utjämnat när Bartholomew Ogbeche satte 1-1 för hemmalaget.

I inledningen på den andra halvleken återtog Roda ledningen när Donis Avdijaj vek in i straffområdet och sköt ett fantastiskt skott i det bortre krysset.

Ännu en gång skulle hemmalaget dock komma igen. Konstantinos Tsimikas satte 2-2-målet i den 62:a minuten.

Matchen slutade 2-2 och gick till förlängning. Den blev mållös och straffar fick avgöra. Simon Gustafson var först ut för Roda och satte dit sin straff. Efter nio raka straffmål missade Tsiy Ndenge för gästerna och Willem II avancerade därmed till semifinal i den holländska cupen.

Publicerad 2018-02-01 kl 23:25