Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
HOLLAND

Känslosam match för Lindgren mot Ajax: "Har betytt mycket för mig"

Foto: Scanpix

Rasmus Lindgren gjorde sex år i Ajax och har nu varit i Groningen i fem och ett halvt år.
På söndagen möts lagen.
- Båda har betytt lika mycket, säger han till Fotbollskanalen.

Rasmus Lindgren lämnade Landskrona som 18-åring och flyttade till Amsterdam för att spela för Ajax. Där var han i två omgångar och sammanlagt i sex år. Nu gör han sin andra vända i Groningen där han sammanlagt varit i fem och ett halvt år. Inte konstigt att 31-åringen lär springa ut på Euroborgs gräsmatta med en speciell känsla när lagen möts på söndagen.

- Det ska bli kul att möta Ajax. Det brukar alltid bli bra matcher när vi möter storlagen hemma. Sedan gjorde jag ju sex år i Ajax, två och ett halvt år efter flytten från Landskrona och sedan tre och ett halvt i A-laget. Men det är svårt att säga vilken av klubbarna som ligger varmast om hjärtat. Jag får nog säga att båda klubbarna har betytt lika mycket. Nu är man ju här, men det var i Ajax det började, säger Lindgren till Fotbollskanalen.

Rasmus Lindgren kom nyligen tillbaka från en fotskada som höll honom borta i fyra månader. När svensken var frisk behövdes det bara två veckors träning med laget innan han tog tillbaka kaptensbindeln och platsen som mittback. Efter det har det blivit två segrar och två oavgjorda.

- Det har gått väldigt bra, både för mig och för laget. Det tog inte så lång tid att komma in i det. Tror att vi har hållit nollan i två av fyra matcher och det har inte blivit någon förlust, säger han.

Ajax är tvåa i ligan och Groningen är åtta men kan vid seger avancera upp till en fjärde plats. Eredivisie är väldigt jämn.

- Ja, det är sjukt jämnt, mellan trean och nian skiljer det bara fem poäng. Det är en otroligt jämn serie. Så det är viktigt att vi tar poäng hemma, säger han.

I sommar går Rasmus Lindgrens kontrakt ut och i dagsläget vet han inte hur framtiden ser ut. Förlänga avtalet och stanna i Groningen eller flytta hem till Sverige?

- Jag har inte uteslutit att förlänga, men jag är öppen för det mesta. Det är klart att Sverige lockar. Jag vill ju spela i allsvenskan innan jag slutar. Jag gjorde ju inte det innan jag stack så det har alltid varit lite av en dröm, säger han.

Inför årets säsong lämnade Rasmus Lindgren platsen på det centrala mittfältet och flyttade ner ett steg som mittback. Ett bra beslut, enligt honom själv.

- Jag har höjt mig en nivå till efter jag gick ner som mittback. Nu känner jag mig som det. Det har varit helt perfekt för mig. Jag har bara spelat mittback det sista året och det är där jag ser mig själv.

- Som mittback kan jag styra och ställa lite mer och det blir mer fokus på laget. Mer än vad man kan på mitten.

Publicerad 2016-02-14 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons