Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
HOLLAND
14v

Peterson om succéhösten i Heracles: "Önskar jag hade svaret på varför"

Kristoffer Peterson är glödhet i Holland.
Han är i höst noterad för sju mål i Eredivisie.
- Jag är glad över att jag har kunnat leverera som jag har gjort, säger 23-åringen i podden Lundh.

Skytteligan i Eredivisie toppas av Kristoffer Peterson. Heracles-svensken har varit glödhet under hösten och stått för åtta mål på åtta matcher.

23-åringen är inne på sin femte säsong i Holland, varför det har lossnat den här säsongen har han själv inget bra svar på.

- Jag önskar att jag hade svaret, för då hade jag fortsatt med det. Varje förberedelse och varje match är annorlunda. Jag är glad över att jag har kunnat leverera som jag har gjort, för varje match och varje motstånd har varit annorlunda. Jag går tillbaka till det dagliga arbetet; att jag har blivit ännu mer noggrann med kosten och förberedelserna inför matcherna, och har man förberett sig tillräckligt behöver man inte tvivla, då vet man att man har gjort allt och får lita på laget och sina egna kvaliteter, säger Peterson i podcasten Lundh.

När någon gör många mål i holländska ligan avfärdar man det, men om det vore så lätt skulle väl alla bara vräka in mål?
- Folk säger ju att det är enkelt att göra en massa mål här, men då hade ju alla gjort det. Nu konkurrerar jag med bra spelare i skytteligan, spelare som spelar i klubbar med bättre förutsättningar än vad jag har sett till medspelare. Men det är klart att det är en passande liga för mig i och med offensiven, men när vi spelar som vi gör tror jag att det passar mig ännu bättre. När vi ligger i formation och i omställningar blir jag svårare att markera. Det är bara att ge en eloge till tränaren, som har förändrat vårt spelsystem.

Ibland känns det slumpartat att man råkar få en tränare som tror på en och ger en förtroende att spela. Känner du så själv? Du har ändå varit runt tidigare där det inte har lossnat, och så har det gjort det här?
- Man får inte glömma att de två tränarna som tog mig till klubben tog mig från ingenstans och trodde på mig när jag var på botten. Att de trodde på mig från början har betytt mycket för mig. Jag hade ett väldigt bra första halvår när jag kom till klubben från att inte ha spelat något alls, och sedan hade jag en poängmässigt helt okej säsong förra året. Men nu kom det in en annan tränare med lite andra idéer som har visat sig passa mig. Men han behandlar mig inte annorlunda, det är inte så att han säger att det är lugnt om jag gör en sådär match. Även om jag har gjort det bra kommer han till mig och säger att jag ska se till att göra mitt defensiva jobb korrekt, för annars får vi problem. Jag är assisterande kapten nu, så det blir lite extra fokus och krav på mig.

Att få vara vice kapten är något som Peterson glädjer sig mycket åt.

- Det hedrar verkligen. Jag är en 23-årig yttermittfältare som kanske inte alltid gör allt rätt. Jag är en väldigt sympatisk människa, men också väldigt energisk. Han gillar verkligen det, och ser i mina ögon att jag vill vinna när jag får ett utbrott. Jag ställer krav på mina lagkamrater, men framför allt på mig själv. Vår förste lagkapten har till och från varit i startelvan, så chansen finns att det kommer matcher där jag kommer att vara kapten. Det berättade de att de hade i tankarna, och det är stort.

FAKTA

204 - Kristoffer Peterson

Avsnitt 204 av Sveriges nyfiknaste fotbollspodd gästas av Kristoffer Peterson. Heracles-spelaren har via starkt spel i nederländsk fotboll tagit sig till Janne Anderssons landslag och berättar om lyftet i Heracles, om styrkorna som spelare, om den tunga tiden i Utrecht, om att han var nära en återkomst till svensk fotboll, om besvikelsen när han inte fick fler chanser i U21-landslaget och om drömmen att nå A-landslaget där han har många kompisar. Dessutom talar Peterson om den givande tiden i Liverpools akademi, om hur han sett många talanger försvinna i det som kallas ”the black hole” och handlar om fester och tjejer, om att han inte är säker på att han skulle lämnat svensk fotboll om han var ung i dag, om känslan att vara nära Liverpools A-lag men ändå långt ifrån i det som är en business och om målet att komma tillbaka till England och de stora scenerna framöver.

 

Publicerad 2018-10-09 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons