Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenske Heerenveen-backen: "Förmodligen blir det mer speltid nästa säsong"

Eredivisie

Ibrahim Dresevic har fått nöta bänk i Heerenveen.
Nästa säsong hoppas han och tror på fler spelminuter.
- Förmodligen blir det mer speltid nästa säsong, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Ibrahim Dresevic lämnade i vintras Elfsborg för Heerenveen. I den holländska klubben har han haft dock haft svårt att etablera sig i startelvan. På tretton matcher i ligan har det totalt blivit två starter och tre inhopp. Men den knappa speltiden är ingenting som oroar honom.

- Just nu fokuserar jag på att komma in i laget och hitta rätt i spelsystemet. Det är två matcher kvar av säsongen, så det är bara att försöka få så mycket speltid som möjligt nu. Förmodligen blir det mer speltid nästa säsong och kanske till och med spel från start, säger Dresevic till Fotbollskanalen.

Nyligen öppnades en dörr för att Dresevic kan komma att så spela mer nästa säsong. För ett par veckor sedan sedan stod det klart att Kik Pierie, som varit helt ordinarie i Heerenveen, kommer att lämna för Ajax.

Annons

- Det är kanske därför de tog hit mig, för att de tänkte att de skulle sälja honom till sommaren. De har säkert en plan med allt.

Dresevic tror också att spel i Eredivisie kommer att gagna honom i sin karriär.

- Den största skillnaden är den spelmässiga mellan allsvenskan och den holländska ligan. I Sverige är det mer taktiskt och här det mer offensivt, mycket man mot man.

Han fortsätter:

- För mig är det bättre eftersom jag gillar offensiv fotboll. Jag tror det kommer att gynna mig.

Publicerad 2019-05-01 kl 09:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto