Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

HOLLAND

Svenske talangen med under PSV:s försäsong: ”De vill slussa in mig i A-laget”

Foto: SCANPIX

Ramon Pascal Lundqvist har spelat i PSV:s fyra träningsmatcher i sommar, inkluderat en start mot Saint-Étienne. Tanken är nu att få speltid i Eredivisie.
- Jag vet att de tror på mig, säger Lundqvist till Fotbollskanalen.

Näste svensk som kan få speltid i Eredivisie är Ramon Pascal Lundqvist, född 1997 och landslagsspelare för U19. År 2013 lämnade han Kalmar FF för PSV, och den här försäsongen har det blivit speltid i samtliga träningsmatcher. Igår fick han hoppa in mot den portugisiska storklubben Sporting CP, som den enda spelaren från PSV Jong.

I en intervju med Fotbollskanalen säger Lundqvist, född 1997, att det bör bli debut i Eredivisie under säsongen.

- Det är mitt mål.

Kan det annars bli aktuellt med ett lån?
- Jag vet att de tror på mig, att de vill slussa in mig i A-laget och sedan ta en startplats, så det finns inte sådana tankar nu.

- Förra sommaren var jag med A-laget på försäsongen också, och tränade också med dem förra vintern. Nu är jag närmare A-laget, jag har spelat många matcher med PSV Jong och jag känner att nivån i A-laget inte är så mycket högre.

Lundqvist, primärt en central mittfältare i antingen nummer åtta- eller tio-rollen, har redan spelat seniorfotboll i PSV Jong. Det holländska systemet gör att PSV:s reservlag är i Jupiler League, den nästa högsta divisionen.

- Det är perfekt, då får man seniorfotboll även när man är U21-spelare. Det är perfekt att spela inför publik och spela matcher som betyder något.

Dessutom fick han förra säsongen speltid i Uefa Youth League, där han gjorde mål mot Manchester United, Wolfsburg, och CSKA Moskva. Kontraktet med PSV är fram till sommaren 2019.

Publicerad 2016-07-19 kl 16:30
HOLLAND

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER