TV: Se svenska julaftonsshowen - tre Larsson-assist och ett Gustafson-mål

Eredivisie

Feyenoord besegrade Roda med 5-1 på julafton.
Då bjöd Sam Larsson på tre assist och Simon Gustafson ett mål.
- En speciell kväll, säger Gustafson enligt ANP.

Sam Larsson och Simon Gustafson firade julafton genom att spela match mot varandra. Feyenoord slog nämligen Roda, som Gustafson är utlånad till från just Feyenoord, med 5-1 på hemmaplan under söndagen.

Både yttermittfältaren Larsson och offensive mittfältaren Gustafson spelade hela matchen - och svenskarna bjöd på totalt fyra poäng.

24-årige Larsson klackade läckert fram en assist till 1-0-målet redan i den första minuten och tre minuter senare bjöd han även på assisten till 2-0-målet.

I den 50:e minuten reducerade Simon Gustafson för Roda på nick, men närmare än så kom aldrig bortalaget. Slutresultatet skrevs till 5-1 och Sam Larsson assisterade till även det sista målet. I ett friläge valde han att ge lagkamraten Steven Berghuis öppet mål.

Simon Gustafson sa efter matchen, enligt den holländska nyhetsbyrån ANP, att det var speciellt för honom att spela mot klubben han tillhör.

- Men resultatet blev ju inte så bra. Det är svårt att få något med sig när man får en sådan start som vi fick, säger Gustafson enligt ANP.

22-åringen valde att inte fira sitt mål.

- Av respekt för Feyenoord, som gjort mycket för mig.

Nu står Sam Larsson noterad för två mål och fem assist på nio starter och tre inhopp i den holländska ligan den här säsongen, medan Simon Gustafson hittills gjort sex mål och två assist på 18 starter för jumbon Roda.

Algemeen Dagblad ger både Larsson och Gustafson en sexa av tio i betyg för deras insatser.

Nu öppnar Feyenoord för att kalla hem Simon Gustafson från Roda. Läs mer HÄR.

Se Larssons assist och Gustafsons mål i spelaren ovan.

Publicerad 2017-12-25 kl 09:55