Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

AFP: Voria Ghafouri gripen för "antistatlig propaganda"

Iran

Voria Ghafouri har gripits av polis, skriver AFP.
Anledningen uppges vara "antistatlig propaganda". 

2:20
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Queiroz uttalar sig om situationen i Iran i spelaren.

Under hösten har stora protester pågått mot regimen i Iran. 22-åriga Mahsa Jina Amini greps i september av landets moralpolis för att hon inte ansågs burit sin huvudsjal korrekt, och enligt hennes bror blev hon misshandlad med betong och fem dagar senare var hon död. Det blev startskottet för den senaste tidens demonstrationer i landet, och som spridit sig över hela världen. Civila demonstranter har både fängslats och avlidit i Iran, samtidigt som sociala medier begränsats i landet. 

Nu rapporterar AFP att den iranske spelaren Voria Ghafouri har gripits av polis för "antistatlig propaganda". Han bedöms ha "förolämpat och undergrävt det iranska landslaget, och propaganda mot Islamiska republiken".

ANNONS

Ghafouri är inte en del av Irans landslag i Qatar-VM. 

Inför VM har flera iranska landslagsspelare visat stöd för kampen mot regimen, och inför måndagens 6-2-förlust mot England i gruppspelet i Qatar valde de iranska landslagsspelarna att stå tysta under nationalsången, som en protest mot regimen i landet. Samtidigt gick det att se iranska supportrar, på läktarplats, som grät och buade under nationalsången. Utanför arenan protesterade också supportrar mot regimen. 

Efteråt uttalade sig förbundskaptenen Carlos Queiroz om att de, som inte stöttar landslaget, borde stanna hemma.

- Vi hade fullt stöd 2014 och 2018 från supportrar. I dag såg ni vad som hände. Därför är det min plikt att säga till supportrar till Iran, att om de inte är redo att stötta laget borde de stanna hemma. Varför kommer de hit för att vara emot laget? Vi behöver inte dem på arenan. Det är bättre att de stannar hemma. Vi behöver inte fans som bara stöttar oss när vi vinner. Det är något som spelarna känner när de spelar, sa förbundskaptenen. 

ANNONS
Publicerad 2022-11-24 kl 15:58

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto