POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
IRAN
1v

Iran kan bestraffas fotbollssupporterns död – uteslutning ur VM möjligt

Foto: Bildbyrån

I går avled den fotbollssupporter som tände eld på sig själv i protest mot Irans regler 
Nu rapporterar journalisten Keir Radnedge att Iran kan bestraffas med avstängning och i värsta fall uteslutning ur VM.

I går kom beskedet att den kvinnliga fotbollssupporter i Iran som satt eld på sig själv i protest mot att hon såg ut att dömas till fängelse avlidit av skadorna. Fängelsestraffet skulle hon få för att hon gick på en herrmatch, något som är olagligt för kvinnor i Iran sedan 1979.

Nu rapporterar journalisten Keir Radnedge att Iran kan bestraffas för det inträffade. Enligt Radnedge är det förbjudet enligt Fifas regelverk att diskriminera någon person på grund av bland annat religion och att det kan bestraffas med avstängning eller uteslutning.

Gianni Infantino, Fifas president, skrev i april ett brev till Iran där han menade att han förstod utmaningarna med att göra förändringar men menade att landet är tvunget att göra framsteg.

”Inte bara för att vi är skyldiga alla kvinnor runt om i världen det, utan också för att vi har ett ansvar att göra så, enligt de mest grundläggande principerna i Fifas stadgar” stod det bland annat i brevet, enligt Reuters, som adresserats till det iranska fotbollförbundets ordförande Mehdi Taj.

Iran var med i förra årets VM slutspel men åkte ut redan i gruppspelet.

Publicerad 2019-09-11 kl 07:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå