Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Svennis" nobbade iransk klubb: "Det var bra - sa nej direkt"

Iran

Sven-Göran Eriksson avslöjar i Alla mot alla att han erbjudande från en iransk klubb.
Han tackade nej direkt.
- En av anledningarna var moralen, gicetvis, säger ”Svennis” till GP.

Foto: TT.

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson har inte haft något tränaruppdrag på toppnivå sedan han lämnade Filippinernas landslag januari år 2019.


Men i höstas fick han frågan om att ta över en klubb i Iran. Det avslöjar han i underhållningsprogrammet.

"Jag hade ett erbjudande från Iran. Men det är inte lämpligt att åka till Iran i dag", berättar han i ett avsnitt som spelades in nyligen, rapporterar GP.

I Iran har det den senaste tiden rått vilda protester till följd av 22-åriga Mahsa Aminis död. Hon avled efter att ha gripits av moralpolisen för att inte ha burit sin slöja på ett korrekt sätt. Iranska säkerhetsstyrkor har svarat med eldkraft för att slå ner protesterna samtidigt som demonstranterna, vilket framför allt har varit kvinnor, fortsatt klippa av sig sitt hår och göra sina röster hörda.

ANNONS

"Svennis" menar att erbjudandet får den iranska klubben var bra. Men det var aldrig aktuellt att gå vidare med förfrågningen.

- Det var ju bra, om du frågar ekonomi så var det riktigt bra. Men nej, jag sa nej direkt. Det var inte ens några förhandlingar. Det var inte aktuellt av olika anledningar och en av anledningarna var moralen, givetvis, säger han till GP.

För att "Svennis" ska återvända till tränarbänken måste det vara en helhet som klaffar.

- Jag mår bra och trivs bra med det jag gör och där jag bor. Det får vara något vettigt, annars så kvittar det, säger han till tidningen.

Publicerad 2022-11-16 kl 16:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto