Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALITAL

2-2 skickar hem Italien - men Spanien lovar rent spel

Foto: Scanpix

Gianluigi Buffon

När grupp C nu ska avgöras pratas det en del om Sverige och Danmark i EM 2004. För på liknande sätt som då, kan ett 2-2-resultat mellan två lag leda till att dessa två går vidare. Och att Italien slås ut.

 Kroatien möter Spanien, och med ett oavgjort resultat, förutom 0-0 eller 1-1, går båda lagen vidare. Oavsett med hur många mål Italien eventuellt slår Irland med samtidigt. Inbördes möten, även målmässigt, går före, när flera lag får samma poäng.

 Hypotetiskt skulle alltså en överenskommelse mellan Kroatien och Spanien kunna leda till ett 2-2 - och Italien skulle vara utslagna. Vilket det spekulerades kring i samband med gruppspelet 2004, då Sverige och Danmark gick vidare efter ett sent mål av Mattias Jonson till just 2-2.

 Överenskommelser har avfärdats. Då som nu.
 -Det är väldigt, väldigt svårt att gå ut och spela för oavgjort och vi kommer inte att göra det, sade den spanska anfallaren Juan Mata till uefa.com.

 Den kroatiske tränaren Slaven Bilic försäkrar ärlighet:
 -Jag kan garantera att jag och mina spelare är idrottsmän, sade han till La Gazetta dello Sport.
 Italiens målvakt, Gianluigi Buffon, som varit kritisk kring 2004-års drama, tror inte heller att det finns någon uppgörelse denna gång.

 -Det kommer inte att behövas någon Uefautredning för att övervaka saken. Spanien kommer inte att titta på några siffror, sade Buffon efter senaste matchen.

 Irland har hittills blivit en strykpåse, senaste 0-4-förlusten mot Spanien i färskt minne. Men trots att de inte längre kan gå vidare, vill de inte ge upp sista matchen.
 -Att slå Italien är viktigt för oss. Vi vill inte åka hem utan några poäng, sade den irländske mittfältaren Damien Duff till uefa.com.

 Kanske kommer det inte behöva diskuteras ett enda dugg. Spanien uppvisade ett fyrverkeri senast. Och då kan det ju leda långt.

Publicerad 2012-06-17 kl 17:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons