Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EMDAMGAMMALITAL

Balotellis resa - från livshotande hälsoproblem och fattigdom till EM-final

Nästa

Avbryt
Försök igen

På söndag spelar Mario Balotelli en EM-final som han efter sina två mål i semifinalen är en stor anledning till att Italien nått. Det var det nog ingen som trott för 20 år sedan.

Mario Balotelli hette från början Mario Barwuah och föddes för snart 22 år sedan som son till Thomas och Rose, två invandrare från Ghana som levde i fattigdom i norra Italien, öster om Milano.
Mario hade livshotande tarmproblem som tvingade honom till flera operationer och med familjens ekonomi blev det omöjligt för honom att bo kvar. Istället fick han som tvååring flytta till familjen Balotelli där Francesco och Silvia blev hans nya fosterföräldrar.

Efter att Balotelli slagit igenom som en storstjärna har hans biologiska föräldrar försökt återfå kontakt med sin son men Mario har svarat med kalla handen och påstått att de bara vill dela hans framgång.

Men i och med att Mario Balotelli inte formelt adopterades av sin nya familj blev han inte italiensk medborgare förrän han var 18 år och fick ansöka om det som vuxen. Det tog bara en dag för den dåvarande Interspelaren att få det beviljat och en alla italienare som såg semifinalen mot Tyskland på torsdagskvällen är nog väldigt glada för det. Balotelli gjorde båda målen i 2-1-segern och sköt laget till final.

Efter matchen tillägnade han målen till sin mamma. Ja, inte Rose Barwuah alltså utan Silvia Balotelli.

Publicerad 2012-06-29 kl 00:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons