Avbryt
Försök igen

18-årige supertalangen Kenan Yildiz debuterade för Juventus a-lag i augusti och kort därefter skrev han på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2027. Efter att ha agerat inhoppare under hösten kom dagen han väntat på då han under lördagen fick chansen från start för första gången när Juventus gästade Frosinone.

Och som han tackade för förtroendet.

Efter tolv minuters spel fick han bollen till vänster utanför straffområdet och tråcklade sig förbi hela tre spelare innan han satte bollen distinkt vid första stolpen.

- Han gör sitt första Serie A-mål och han gör det väldigt elegant, sa kommentatorn Peter Backe i TV4 Play.

Tidigt i andra halvlek kvitterade Frosinone genom Jaime Baez. Detta efter att Wojciech Szczesny kommit på mellanhand under en utrusning. Matchen slutade 2-1 efter att Dusan Vlahovic nickade in segermålet för Juventus i den 81 minuten.

Kenan Yildiz är född i Tyskland men har turkiskt påbrå. Tidigare i år valde han därför bort det tyska landslaget och har under hösten fått debutera för Turkiets a-landslag. Han blev även målskytt mot just Tyskland då lagen möttes i en träningslandskamp i mitten av november.

Frosinone: Turati - Monterisi, Romagnoli, Mateus Lusuardi - Lirola, Barrenechea, Gelli, Garritano – Soule, Brescianini - Kaio Jorge.

Juventus: Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic - Yildiz, Milik.