Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

94-hjältarna tror på succé för Krafth: "Känns väldigt bra"

Allsvenskan

Emil Krafth lämnar Helsingborg för Bologna. Ett klubbval som hyllas av den italienska klubbens bäste svensk, Kennet Andersson.
– Det känns väldigt bra för båda, jag vill ju ha dit bra folk, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Scanpix

Bologna har haft svenskar tidigare i form av Teddy Lucic, Klas Ingesson och den kanske mest framgångsrike svensken i klubben Kennet Andersson som spenderade några av sina bästa år i karriären i klubben.
– Bologna är på något sätt fanklubben för mig, den klubben jag var i allra längst i min seniorkarriär. När jag spelade där var Serie A som starkast och jag trivdes otroligt bra. Bologna är lite av laget i mitt hjärta, säger Andersson och fortsätter.
– Jag följer dom lite extra och har kontakt med några kompisar från tiden därnere, ingen kontakt med klubben idag. Jag har varit nere och tittat på någon match.

ANNONS

Vad är det för klubb som Krafth kommer till?
– Jag vet att dom haft lite problem med ekonomi. När jag var där fick jag ändå uppfattningen att det är en välmående och välskött klubb. Det finns en kultur med supportrar och fans och det är en bra atmosfär att vara i. Fansen i Bologna var alltid där och stöttade oss. Det är en väldigt klok publik som förstår att stöttning är det bästa medlet.

Vad säger du om Bologna som stad?
– Jag trivdes jättebra i staden, den är lagom stor, lätt att få grepp på. Vänliga människor och helt fantastisk mat. Lagom klimat om man höll sig borta i augusti för då var det fruktansvärt varmt.

För Emil Krafth blir det ett stort steg att lämna Helsingborg och allsvenskan för Bologna och Serie A. Men både Lucic och Andersson tror på svenska framgångar för Krafth.
– Att komma till Serie A är en bra flytt, serien håller inte samma standard som för tio år sedan men han kommer ändå möta topplagen och de är fantastiskt bra. Det är utvecklande att möta sådana lag, säger Lucic.

ANNONS
– Jag tror absolut att det är en bra flytt. Det känns väldigt bra för båda parter och jag känner för Bologna, vill ha dit bra folk och detta känns bra. Det är lätt att säga att han tar nästa steg i karriären men det är ett stort steg, men Bologna är en klubb att växa in i och det tror jag Krafth kommer göra, säger Andersson.
Publicerad 2015-08-19 kl 15:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto