Abraham historisk - duo bakom allt när Roma vann

Tammy Abraham blev tvåmålsskytt i 3-0-segern.
Han är nu den engelsman som gjort flest mål i Serie A under en säsong.

1:02

Avbryt
Försök igen

Roma gästade Torino i sista matchen den här säsongen. Och det visade sig bli Tammy Abrahams kväll. Efter en halvtimme spelad gav han sitt lag ledningen i matchen. Han fick bollen till sig i straffområdet från Lorenzo Pellegrini, vände runt Torino-försvararen och placerade in bollen i mål.

Knappt tio minuter senare var det Abraham som även såg till att ledningen utökades för José Mourinhos lag. Han fixade en straff, som han sedan själv förvaltade från elvameterspunkten. Det blev hans 17:e mål den här säsongen, vilket är fler än någon engelsman gjort tidigare i Serie A. 2-0 var sedan ställningen i halvtid.

Torino inledde andra halvlek med ett trippelbyte, men hemmalaget hade svårt att få utdelning. Det dröjde innan det blev mål även efter halvtidspausen. Först när klockan närmade sig 80 minuter spelade kom ytterligare ett mål, och även det på straff. Det var dock inte Abraham som klev fram för att sätta ett hattrick, utan i stället fick Pellegrini förtroendet. Även han lyckades och satte därmed slutresultatet till 3-0.

Det innebär att Roma säkrar en plats i Europa League till nästa säsong. Torino befinner sig på tiondeplats och kan som sämst bli elva.

Publicerad 2022-05-20 kl 22:49