Allegri hyllar Strasser och Cassano efter segern

Italien

Zlatan Ibrahimovic bär Milan på sina axlar. När han inte spelar då? Antonio Cassano hugger gärna i. Övergången till italienska ligaettan blev ett omedelbart lyft.

Ibrahimovic var avstängd och för att göra trippen till Sardinien än mer besvärlig stod Milan utan flera skadade nyckelspelare.
Mycket riktigt såg det ut som om tabellettan skulle få nöja sig med 0-0 mot Cagliari och två förlorade poäng i årets första ligamatch.
Det kunde slutat värre än så. Michele Cannini var en hårsmån från att ge Cagliari ledningen i första halvlek, men prickade stolpen
I stället presenterade sig Cassano och det redan i ligadebuten efter övergången från Sampdoria. Flyttfågel, problembarn men inte för inte också en gång kallad underbarn. Han håller inte för 90 minuter än. Men för en halvlek.

Cassano, köpt för att ersätta Ronaldinho, smekte fram en passning till Rodney Strasser, inhoppare även han, med fem minuter kvar.
-Han är naturligtvis inte i form, det kan man se genom att titta på honom men det är normalt. Han tränade inte på två månader men är ändå långt framme med tanke på det, sade Milans tränare Massimiliano Allegri om Cassano.
Allegri berömde även Strasser.

-Att en unge kille som klubben fostrat gör mål ger oss anledning att vara nöjda. Saker och ting ser bra ut för oss efter en sådan här seger.
Strassers mål var Sierra Leone-spelarens första i Serie A. Och ett riktigt viktigt sådant.
Serietvåan Lazio spelade nämligen mållöst borta mot Genoa och är nu fem poäng bakom Milan medan tabellfyran Juventus fick storstryk, 1-4 hemma mot Parma.
Juventus spelade större delen av matchen med en man mindre. Felipe Melo fick rött kort redan efter 17 minuter sedan han sparkat Massimo Paci i ansiktet.

Sebastian Giovinco gjorde två av målen för Parma. Giovinco? Jodå, han tillhör Juventus men är utlånad till Parma.

Strassers mål blev ännu mer värdefullt när även Napoli förlorade kvällsmatchen. Nye tränaren Leonardo fick en pangstart i Inter. Seger med 3-1 efter två mål av Motta och ett av Cambiasso.