Armenteros målade - nära historisk poäng

Serie A

Samuel Armenteros stötte under söndagen in sitt första mål i Serie A. Han ordnade i andra halvlek 1-1 mot Sassuolo och var nära att rädda en historisk poäng, när Benevento föll för 13:e matchen i rad i ligan.

Den svenske anfallaren Samuel Armenteros har haft en tung höst med nykomlingen Benevento i Serie A. Han hade inför söndagens hemmamatch mot Sassuolo endast startat i två matcher och spelat fem totalt, när laget kammat noll poäng på tolv ligamatcher.

Armenteros fick chansen från start mot Sassuolo och imponerade genom att i den 65:e minuten hålla sig framme i straffområdet och styra in, ett hårt inlägg av Amato Ciciretti, i mål till 1-1. Det var anfallarens första mål i karriären i Serie A.

Men bara två minuter senare utbyttes jubel till ångest, då högerbacken Gaetano Letizia blev utvisad. Sassuolo tryckte på under sista halvan av matchen för ett segermål och hade både en straff och en nick i ribban innan Federico Peluso avgjorde i 94:e minuten till 1-2.

Benevento tog därmed över rekordet, i Europas fem bästa ligor, med flest raka förluster - 13 stycken i ligaspelet - från Manchester Uniteds tolv raka 1930.

Laget har nio poäng upp till säker mark i tabellen.