Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Streama alla matcher från Serie A på TV4 Play

Asllanis första ord efter flytten: ”Jag tycker om att skapa historia"

Serie A Femminile

Kosovare Asllani är klar för AC Milan.
För Fotbollskanalen berättar landslagstjärnan om:
✓ Varför valet föll på Milan
✓ Samtalet med Linda Sembrant
✓ Den italienska ligans uppkomst
✓ Varför hon nobbade andra storklubbar
✓ Zlatans storhet

Foto: Bildbyrån.

Under torsdagen skrev Kosovare Asllani på för två år med AC Milan, den italienska storklubben som precis missade Champions League i år, och som hoppas kunna utmana om titlar i framtiden. 

När den svenska landslagsmittfältaren presenterades för AC Milan kom också de glädjande reaktionerna från klubbens supportrar, något som 32-åringen märkte av.

- Det har varit ett väldigt positivt mottagande. Det har varit väldigt professionellt och man känner av att AC Milan är en stor klubb med stor fanbase. Historiskt sett är det en av de största klubbarna och det har man känt av.

Något som inspirerar Kosovare Asllani är det faktum att vara med och bygga något. När hon kom till Manchester City var man på väg upp, likaså med Paris Saint-Germain och framför allt i Real Madrid, där hon blev klubbens första ”Galactica”.

Annons

- Jag tycker om att skapa historia. Det var likadant i PSG, City och Real Madrid och nu kommer jag till ytterligare en klubb där det finns många internationella spelare och landslagsspelare. Jag kommer till en klubb som ska ta de sista stegen där ambitionen är att ta en Champions League-plats och fajtas om titlar. Det känns som att den italienska ligan är på uppgång inte minst då den klassas som professionell vilket ger lagen fler möjligheter att ta in spelare.

Var det avgörande att ligan nu är professionell?
Det har definitivt varit betydelsefullt. Det är väldigt viktigt för italiensk fotboll och klubben att ha möjlighet till att ge spelare bättre förutsättningar men också ta in fler internationella spelare. Det är klart att det har varit en stor faktor att ligan gått över och blivit professionell.

Annons

32-åringens signatur har varit högt efterfrågad på marknaden och Asllani har fått bud från flera storklubbar runt om i Europa och USA.

- Jag har haft anbud från USA, England, Frankrike och stora ligor och klubbar. För egen del gör jag det som känns bäst för mig och det jag tror på och inte det som förväntas av mig. Jag känner att jag har väldigt mycket erfarenhet som jag kan bidra med i den italienska ligan. Och på det personliga planet har jag varit och är otroligt nyfiken på den italienska ligan och sättet de spelar på. Det har väl varit avgörande. Sen är det otroligt viktigt att det är en så stor klubb, speciellt på herrsidan. Och sen har de varit intresserade under en lång tid också - men det som fällde avgörande var mitt sug att spela i den italienska ligan, säger hon.

Vad betyder det att komma till en sådan anrik klubb?

Annons
- Det betyder jättemycket för mig. Just som jag är, inte bara som spelare men också som person. Jag älskar att testa nya kulturer och olika länders sätt att spela fotboll. Jag har velat testa den italienska fotbollen under min karriär så för min del känns det väldigt bra. Jag har varit i storklubbar och det känns helt rätt för mig.

Flytten innebär att hon nu också blir rival med landslagskollegorna, Lina Hurtig, Linda Sembrant och Amanda Nildén. Men hon har inte pratat om sitt nya klubbval med de allt för mycket.

- Jag har pratat lite med Sembrant. Sen har jag hållit det väldigt mycket för mig själv. Jag är väldigt bra på att hålla saker konfidentiellt. Det har varit väldigt tyst kring det här för att det är väldigt viktigt för mig att det hålls hemligt så det inte kommer ut tidigare än vad man planerat själv, eller med klubben, säger hon och fortsätter:

Annons

- Men jag har pratat med Sembrant och hon var positivt inställd till ligan och tror att jag kommer passa in sa hon. Jag längtar till att testa.

Asllani är där för att göra avtryck och skriva historia. Men hon drar inte i för stora växlar när det kommer till att jämföras med Zlatan Ibrahimovic eller potentiellt bli större än honom i Milan.

- Han är störst. Han är störst i svensk fotboll och jag tycker att folk ibland har kort minne när det kommer till spelare som Zlatan och det han gjort för svensk fotboll, och det han gjort för Milan är också otroligt störst. Han kommer nog alltid att förbli störst.

Publicerad 2022-07-01 kl 17:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto