Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
2v

Bajen-talangen provspelade med Bologna – men hade andra alternativ: "Hade tre val"

Foto: Bildbyrån

Den 15-årige Bajen-målvakten Amar Dzevlan provtränade med Bologna.
Men han hade andra alternativ.
- Jag hade tre val: Lazio, Atalanta och Bologna, säger han till Fotbollskanalen.

Amar Dzevlan är 15 år och tillhör i vanliga fall Hammarbys U16-lag och var med när klubben vann SM-guld tidigare i höstas. Under den senaste veckan har han dock varit borta från laget - för att provspela med italienska Bologna.

- Jag tränade två träningar med U17-laget från början. Jag kom dit på måndag och tränade tisdag och onsdag med U17-laget. På torsdag tränade jag med a-lagets målvakter och körde en internmatch med Primavera, ungefär som U19 och U21 i Sverige, säger målvakten för Fotbollskanalen.  

Dzevlan berättar att Bologna har studerat honom en längre tid och att han bjöds in på provspel efter SM-finalen mot Malmö.

- De har kollat på mig några månader. Jag spelade finalen i U16-SM mot Malm och gjorde en riktigt bra match. Efter det ringde dem och sa att jag var välkommen att provspela.

Målvakten berättar att tempot var högre än på träningarna i Sverige och under tiden i Bologna fick han chansen att träna med Lukasz Skorupski, som för förstamålvakt i A-laget.

- Jag tränade med målvaktstränaren Gianluca Pagliuca som har 39 landskamper för Italien. Sedan tränade jag med Lukasz Skorupski, Bolognas förstamålvakt. Han var riktigt trevlig och en ödmjuk kille. Det var roligt och mycket, mycket snabbt tempo. Det fanns ingen vila och det var lite olika tekniker, men det var kul.

Vad fick du för intryck av Bologna som klubb?
- Det är en väldigt organiserad klubb. De har en väldigt fin, modern träningsanläggning och jag fick ett bra intryck från början. Det är en bra klubb med mycket svensk tradition. Det var en riktigt bra klubb.

Finns det några planer på att du ska åka tillbaka dit igen?
- De sa till mig innan jag åkte tillbaka till Sverige att de var väldigt nöjda. Vi får se hur det blir.

På frågan om vad som händer i framtiden svarar Dzevlan:

- Jag hade tre val: Lazio, Atalanta och Bologna och jag tyckte att Bologna var det bästa valet för mig att kunna utvecklas. Just nu blickar jag mot Bologna och vad de har att erbjuda och så får vi se vad de har att erbjuda.

Publicerad 2018-11-04 kl 11:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons