Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bekräftat: Hela Juventus styrelse avgår - utreds för ekobrott

Serie A

Hela Juventus styrelse avgår, bekräftar klubben.
Därmed är eran under Andrea Agnelli och Pavel Nedved över.
Beskedet kommer samtidigt som flera toppnamn utreds för ekobrott.

3:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Juventus-Lazio i spelaren ovan.

Andrea Agnelli har varit ordförande i Juventus sedan 2010, och fem år senare klev förre storspelaren Pavel Nedved in som vice ordförande. Duon har varit frontfigurer för Juve sedan dess och varit med på klubbens storhetsera senaste decenniet. 

Men nu är tiden i Turinklubben över.

På måndagskvällen blev det officiellt att hela Juventus styrelse har beslutat att avgå, inklusive Agnelli och Nedved. Nuvarande styrelse kommer dock att fortsätta sin verksamhet under en övergångsperiod fram till nästa bolagsstämma den 18 januari 2023, då nya styrelsen kommer att utnämnas.

Styrelsen har tillfälligt utsett Maurice Scanavino till ny vd.

Annons

"Med tanke på centraliteten och relevansen av de pågående juridiska och tekniska redovisningsfrågor anses det vara för företagets bästa att Juventus tillsätter en ny styrelse för att möta dessa frågor", skriver Juventus i ett pressmeddelande.

För drygt en månad sedan rapporterade Reuters att italienska Åklagarmyndigheten utreder Juventus för falsk redovisning och marknadsmanipulation mellan 2018 och 2020. Anklagelserna riktar sig mot 15 Juventus-direktörer, både anställda och styrelsemedlemmar. Enligt La Gazzetta dello Sport är Andrea Agnelli och Pavel Nedved föremål för förundersökningen.

Juventus har tidigare friats av det italienska fotbollsförbundet från anklagelser om att ha "blåst upp" övergångssummor för att öka klubbens kapitalvinst. Skulle nya bevisa komma fram kan förbundet återuppta fallet.

Annons

Andrea Agnelli är den fjärde från samma familj som har varit ordförande i Juventus. Under 46-åringens tid vid rodret har Juve vunnit Serie A nio gånger samt italienska cupen fem gånger.

Publicerad 2022-11-28 kl 21:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto