Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Uefa utreder Juventus för brott mot FFP

Serie A

Åklagarmyndigheten och italienska fotbollsförbundet utreder Juventus för ekobrott.
Nu har även Uefa öppnat en utredning kring huruvida klubben brutit mot Financial Fair Play.

3:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Juventus-Lazio i spelaren ovan.

Hela Juventus styrelse, med president Andrea Agnelli och vice president Pavel Nedved i spetsen, har valt att avgå. Detta eftersom italienska Åklagarmyndigheten utreder Turinklubben för falsk redovisning och marknadsmanipulation mellan 2018-2020. 

Men det blåser även kring klubben från sportsligt håll.

Tidigare i år friades Juventus, tillsammans med flera andra Serie A-klubbar, av det italienska fotbollsförbundet FIGC från anklagelser om att ha "blåst upp" transfervärden. Men enligt tidningen La Gazzetta dello Sport har utredningen öppnat på nytt då misstankar om dolda betalningar från 2020 har kommit till ytan.

ANNONS

2020 avstod nämligen Juventus spelartrupp fyra månadslöner. De nya anklagelserna gör dock gällande att spelarna i själva verket bara avstod en månadslön och i stället fick resterande utbetalt svart, vilket hjälpte klubben att hålla ekonomin i schack under coronapandemin. Med anledning av dessa misstankar har FIGC alltså öppnat en ny utredning.

Nu kommer nästa smäll.

På torsdagen meddelade Uefa att man har startat en utredning mot Juventus för att undersöka huruvida klubben har brutit mot Financial Fair Play samt mot reglerna som rör klubblicensen. Utredningen inleds med anledning av de ekonomiska oegentligheter som både italienska Åklagarmyndigheten och italienska fotbollsförbundet anklagar klubben för.

Uefa kommer att undersöka både misstankar om uppblåsta transfervärden för att öka klubbens kapitalvinster samt dolda utbetalningar under coronapandemin. All redovisning mellan 2018-2022 kommer nu att granskas.

ANNONS

Tidigare i år straffades Paris Saint-Germain med drygt 110 miljoner kronor i böter för att ha brutit mot Financial Fair Play.

Publicerad 2022-12-01 kl 18:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto