Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BETYG: Så snygga är alla Serie A-matchställ

Serie A

Serie A är i full gång.
Här sätter Max Richnau betyg på samtliga Serie A-lags matchställ för 2022 för Fotbollskanalens räkning.

Foto: Bildbyrån.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Atalanta


Betyg: 2

Kommentar: Stabila ränder och inga större konstigheter designmässigt. Men den extra reklamloggan och att klubbmärket inte sitter över bröstet gör att Bergamos stolthet får nöja sig med en stark tvåa, klart godkänt men inte mer.

***

BolognaBetyg: 3

Kommentar: Mörkblått, mörkrött och vitt är en kombination som ofta funkar tillsammans. Färgerna har Bologna fått till mycket bra, men det är lite synd att ränderna känns lite väl breda. Nära en fyra, nu en mycket stark trea.

***

Cremonese


Betyg: 1

Kommentar: Rött och… grått?! Nejnejnej. Det spelar ingen roll att det här ska vara någon slags blinkning till ett ställ från 90-talet, det här funkar inte. Lägg på ligans sämsta klubbmärke och det här kan inte bli något annat än underkänt.

ANNONS

***

Empoli


Betyg: 2

Kommentar: Helblått är svårt att få riktigt snyggt, så även för Empoli. Därtill två riktigt stökiga reklamloggor på tröjan som sticker i ögonen. Empoli är farligt nära att trilla ner på en etta.

***

Fiorentina


Betyg: 3

Kommentar: Lila och vitt funkar bra tillsammans, och Fiorentina gör rätt i att gå på en annan färg på shortsen för att höja tröjan ytterligare. Det nya klubbmärket är inte en fullträff, och mönstret som utstrålas från det ser lite konstigt ut. En stark trea med bud på mer.

***

Hellas Verona


Betyg: 3

Kommentar: Gult och blått i en fin kombo på tröjan. Kanske att stället blir lite väl blått - hade vita shorts kunnat vara ett alternativ? Hellas är nära en fyra men når inte hela vägen.

***

Inter


Betyg: 3

Kommentar: En bra mix av blått och svart på tröjan, men den horisontella randen högt upp på tröjan ser lite märklig ut. Annars stilrent. En klar trea.

ANNONS

***

Juventus


Betyg: 2

Kommentar: Mönstret på ränderna gör att de nästan ser gråa ut. Med vit rygg blir det här stället lite väl ljust. Klart godkänt men inte mer.

***

Lazio


Betyg: 4

Kommentar: Bra ljusblå nyans som passar bra med det vita. Stilrent och snyggt, men kunde inte reklamen på tröjan också gått i vitt? Balanserar mellan en trea och en fyra men landar på det högre betyget.

***

Lecce


Betyg: 2

Kommentar: Färgglatt men aningen spretigt. Tröjreklamens färg stökar till det, och att ha hela klubbmärket på strumporna blir för mycket. Lecce är inte nära mer än en tvåa.

***

Milan


Betyg: 2

Kommentar: Rött och svart är en utmärkt färgkombination, men Milan har upplåtit alldeles för stor del av tröjan till svart då ränderna börjar först i brösthöjd och det är en stor lucka på ryggen vid namn och nummer. Italien-ränderna på ärmarna höjer inte heller. Milan kan bättre. 

ANNONS

***

Monza


Betyg: 2

Kommentar: Helrött och i en nyans som i mitt tycke är lite väl ljus för att det ska bli snyggt. Inte nära mer än godkänt för nykomlingen.

***

Napoli


Betyg: 2

Kommentar: Den röda Lete-loggan fortsätter att ställa till det för Napoli. De mörkare ärmarna fungerar inte heller något vidare. Det krävs mer för att nå en trea.

***

Roma


Betyg: 4

Kommentar: Snyggaste färgkombinationen i ligan med det mörkröda och mörkgula även i år. Stilrent och snyggt, men kanske hade vita shorts höjt det här stället ett snäpp till. En klar fyra och Serie A:s snyggaste ställ på nytt denna säsong.

***

Salernitana


Betyg: 3

Kommentar: Snygg mörkröd färg där svarta shorts passar bra till. Dock någon reklamlogga för mycket och lite för knepigt kragparti för att nå fyran.

***

Sampdoria


Betyg: 3

Kommentar: Sampdorias blåa tröja med det horisontella mönstret är unik och väldigt snygg. I år står dock någon logga för mycket i vägen för att man ska kunna få mer än en stark trea.

ANNONS

***

Sassuolo


Betyg: 2

Kommentar: För smala ränder, med en lucka över bröstet och helsvart axelparti. Det här Sassuolo-stället känns bara märkligt. Närmare underkänt än en stark tvåa.

***

Spezia


Betyg: 2

Kommentar: Ska vitt fungera som huvudställ så måste man hålla tröjan mer stilren än vad Spezia har lyckats göra här. Farligt nära en etta med flera loggor som sticker ut färgmässigt.

***

Torino


Betyg: 4

Kommentar: Torinos granata-röda tröja med vita shorts och svarta strumpor har en mycket bra grund att stå på när det kommer till att leverera snygga ställ. Fila bort någon reklamlogga och det här ger Roma en match om att vara seriens snyggaste.

***

Udinese


Betyg: 2

Kommentar: Olika bredd på ränderna och en stor lucka i mitten är två saker randiga lag aldrig borde ägna sig åt. Då spelar det ingen roll om att det i övrigt är rätt stilrent - Udinese är inte nära mer än en svag tvåa.

ANNONS

***

Snyggast ställ i ligan: Roma

Fulast ställ i ligan: Cremonese

Kommentera gärna vad ni tycker här nedan. Kom också ihåg att detta är en subjektiv lista är betyget i vissa fall kommer från någon slags abstrakt magkänsla - och att det är helt okej att tycka annorlunda.

Publicerad 2022-08-29 kl 16:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto